Stau intr-un bloc, la parter unde exista uscatorie la fiecare etaj. Vecinul de la etajul 2 a hotarat sa-si duca acolo dulapuri, rafturi, cizme si altele si pe care nu vrea sa le mute. Tot acolo mai este depozitat de 10 ani mobila multa si de prin anii '60. Aceasta , zice vecinul de la 2, este a unui locatar care nu sta in bloc(locuieste in bloc). Nu se stie cand vine si nici unde este.( am inteles ca tot vecinul de la 2 are nr. de telefon...dar el nu recunoaste). Cum putem face sa uscatoria de la parter sa fie totusi uscatorie? adica sa scapam de toate prostiile de acolo care eu le consider un focar de infectie.(e foarte mult praf acolo si un miros groaznic) si sa putem usca hainele acolo. Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari.
Multumesc,
Solutia normala este o intelegere amiabila intre toti proprietarii/ locatarii. Ar fi bine sa constituiti asociatia de locatari/ proprietari.
Daca nu va intelegeti amiabil, puteti sesiza Directia de sanatate publica si/ sau Directia sanitar-veterinara, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, precizand posibilitatea existentei unui focar de infectie.
Ar trebui sa aveti documente certe/ confirmari scrise de la vecini ca spalatoria de care amintiti este ocupata de respectivul locatar, pentru a evita o amenda contraventionala aplicata de institutiile statului la toti locatarii.
Multumesc. Am incercat amiabil...si raspunsul a fost: "sunt sarme in fata blocului. Uscati acolo". Practic daca nu avem asociatie vecinul poate folosi proprietatea comuna cum vrea el ...si noi nu prea avem ce face :(.