avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Veterani de razboi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Veterani de razboi

Tatal meu este veteran de razboi.A fost prizonier in Rusia 4 ani .A primit titlu de proprietate pe 5000mp teren la data 1.04.1994 .a cultivat terenul un an, iar in urmatorul an iau luat inapoi cei 5000mp de pamant.Are sau nu dreptul sa primeasca acea bucata de pamant?Pute-ti sa-mi raspunde-ti?va rog.
Cel mai recent răspuns: Stef_74 , utilizator 16:00, 4 Iulie 2024
Potrivit art. 13 lit. b din Legea 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, defunctul sot al petentei, în calitate de veteran de razboi decorat, ar fi avut dreptul la împroprietarirea cu 500 mp pentru loc de casa în municipiul, orasul sau comuna în care domicilia, sau daca acest lucru nu era posibil, la 1 ha teren arabil în extravilan.
Deci daca tatal dumneavoastra a fost decorat are acerle drepturi specificate in textul de lege de mai sus.

Buna ziua,stiti cumva pentru persoanele care au fost concentrate,dupa razboi trei ani,exista o lege/registre separate?Nu cred ca sunt incadrate la veterani.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit pentru vaduva veteran de razboi? laura231176 laura231176 Buna ziua, vaduvele veteranilro de razboi sunt scutite de plata impozitelor? ma refer aici strict la un impozit pe pamant, situat in Ialomita. Va multumesc (vezi toată discuția)
Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)
Lege privind drepturile prizonierilor din primul razboi mondial nicoleta1 nicoleta1 Strabunicul meu a participat la primul razboi mondial in jurul anilor 1914. A fost prizonier de razboi in Rusia in muntii Caucaz timp de 7 ani. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)