avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atacarea unei hotãrâri judecãtorești definitive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Atacarea unei hotãrâri judecãtorești definitive

Buna ziua,

Unde si importiva cui trebuie sa fac o contestatie, deoarece nu pot fi de acord cu o hotarare judecatoreasca definitiva. Motivul, pentru care nici macar nu a fost analizat fondul cauzei, a fost: nedepunerea in termen a anumitor documente, fapt neadevart, dovedit cu acte (confirmare de primire).

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:01, 8 Ianuarie 2014
În ce stadiu procesual a fost pronunțată hotărârea, fond, apel sau recurs, și sub imperiul cărui Cod de procedură civilă a început procesul, cel vechi sau cel nou?
fondul nu s-a judecat....a fost respinsa cererea de reexaminare a unei contestatii la executare silita. Solutia data a fost definitive, considerandu-se cererea neintemeiata - taxa de timbru nu a fost trimisa in termen, ceea ce este neadevarat
procesul a inceput pe noul cod
Înțeleg că ați formulat contestație la executare care a fost anulată ca netimbrată în procedura de regularizare a cererii. Împotriva încheierii de ședință prin care s-a dispus anularea ați făcut cerere de reexaminare care a fost respinsă. Îmi pare rău, însă încheierea definitivă prin care a fost respinsă cererea de reexaminare nu mai poate fi atacată.
nici la CSM sau CEDO?

contestatia la executare a fost timbrata si trimis originalul si copiile aferente, dar la termenul de judecata aceste documente nu erau la dosar......au aparut dupa cateva zile - la reexaminare mi s-a spus ca o sa se vreifice de ce nu au fost!!!! Cererea de reexaminare a fost respinsa, de aceasta data nu pentru ca nu au fost actele, ci pentru ca nu au fost depuse la timp, cu toate ca nu este asa (la dosar era depusa si confirmarea de primire), deci in dosarul de 10 pagini nu s-a uitat nimeni.
Nu pot sa cred ca pentru toate aceste greseli nu plateste nimeni.......de fapt platesc doar eu.....
La CSM puteți să faceți sesizare împotriva judecătorului iar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului vă puteți adresa dacă v-au fost încălcate drepturi protejate prin Convenția Europeană. În niciuna din cele două situații nu aveți cum să obțineți o altă soluție în dosar. Îmi pare rău că treceți prin așa ceva.

Alte discuții în legătură

Model formulare apel ContSters287513 ContSters287513 Va rog sa ma sprijiniti in formularea unui apel la o sentinta civila. Pe scurt o persoana a fost sanctionata ca nu s-a prezentat la politie desi nu a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru Și cauȚiune dupĂ respingerea contestaȚiei la executare ca timbratĂ tardiv adamynas adamynas Bună ziua ! În urma unei executări silite, am formulat contestație la executare, solicitând și și suspendarea executării. Am plătit taxa de timbru și ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin acþiune separatã simonik2011 simonik2011 Buna ziua, care ar fi temeiul legal si impotriva cui sa ma indrept intr-o actiune in pretentii, nu mi s-au acordat cheltuieli onorariu avocat (desi au fost ... (vezi toată discuția)