avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RECUPERARE TAXA DE TIMBRU ȘI CAUȚIUNE DUPĂ ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RECUPERARE TAXA DE TIMBRU ȘI CAUȚIUNE DUPĂ RESPINGEREA CONTESTAȚIEI LA EXECUTARE CA TIMBRATĂ TARDIV

Bună ziua ! În urma unei executări silite, am formulat contestație la executare, solicitând și și suspendarea executării. Am plătit taxa de timbru și cauțiunea stabilite de instanță dar am timbrat tardiv, motiv pentru care mi-a și fost respinsă contestația.( ca netimbrată). Întrebarea mea este : pot cere restituirea taxei de timbru având în vedere că nici nu s-a intrat pe fondul cauzei,ci cererea s-a considerat netimbrată ? Pot cere restituirea cauțiunii ? Cum ? Mulțumesc mult !
Buna ziua. Desigur ca puteti. Art.45 alin. 1 lit d din OUG 80/ 2013 prevede clar ca suma se restituie, la cerere, atunci cand actiunea corect timbrata a fost anulata in temeiul art. 200 ain 3 Cpc.. Deci, tot ce aveti de facut este sa formulati o cerere catre Judecatoria unde a fost inregistrat dosarul anulat, si sa asteptati ca aceasta sa se judece. Cu privire la cautiune, de asemenea aceasta se restituie indiferent de modul in care se solutioneaza contestatia, restituirea recipisei de consemnare putand fi solicitata direct grefei Judecatoriei dupa expirarea termenului de 30 zile de la momentul la care hotararea de anulare a ramas definitiva. Cu recipisa respectiva, mergeti la CEC si vi se restituie suma achitat ca si cautiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Pot cu un certificat de grefa sa ridic recipisele , ideea ca ... roznovatstefan roznovatstefan Pot cu un certificat de grefa sa ridic recipisele , ideea ca data trecuta motivarea a durat 4 luni siacum as vrea sa incerc sa fac certificat de grefa ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune av.T.M. av.T.M. Buna. Am facut o cerere de suspendare a executarii si mi s-a respins. Imi spune-ti va rog pentru restituirea cautiunii ce pasi trebuie sa urmez? De ce acte am ... (vezi toată discuția)