avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model Formulare Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Model Formulare Apel

Va rog sa ma sprijiniti in formularea unui apel la o sentinta civila. Pe scurt o persoana a fost sanctionata ca nu s-a prezentat la politie desi nu a fost citat procedural. Persoana este bolnava si sotia sa a depus o sesizare la politie ca vecinii au un caine care le mananca pasarile. Politistul in loc sa cheme reclamanta la post comunicandu-i cand a depus plangerea data la care trebuie sa vina pentru confruntare cu persoana reclamata, i-a trimis vorba prin cineva sotului acesteia (despre care stia ca este bolnav cu capul) sa vina la post. acesta nu s-a prezentat si a fost sanctionat in lipsa, martor la intocmirea pvcc fiind persoana reclamata adica chiar proprietarul cainelui. Am facut contestatie dar nu a platit taxa de 20 lei si i s-a anulat cererea cu drept de reexaminare. Ulterior a depus suma de 20 lei s-a incadrat in termenul de 15 zile si a facut cerere de reexaminare dar surpriza instanta respinge cererea de reexaminare pe motiv ca nu a fost achitata suma de 20 lei in prima actiune. Trecand peste faptul ca este ca in filmele cu Stan si Bran va rog sa-mi aratati un model de apel pentru ca doresc sa fac din acest caz un caz public pentru ca asa ceva este strigator la cer. Infractori periculosi sunt lasati in libertate si un pensionar amarat si bolnav psihic este sanctionat pentru ca ........reclama un vecin ca nu are grija de animalul din batatura. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Stan , Avocat 03:34, 21 Mai 2015
Instanta a respins actiunea ca netimbrata, inteleg ! V-a fost comunicat printr-o cerere de regularizare sa depuneti taxa de timbru judiciar in termen legal ? Taxa de timbru judiciar este de 20 ron pentru contestatie, iar in cazul reexaminarii alti 20 lei.
A respins actiunea in prima faza pentru ca intradevar nu era platita taxa. Dar la reexaminare am achitat acea taxa dar in motivare spune clar ca respinge reexaminarea pentru ca nu am platit taxa prima data. Bineinteles am atasat copie de pe chitanta la reexaminare. Pot face scan de pe motivare. Scrie negru pe alb. Nu am interes sa va mint ci sa obtin o solutie.
Impotriva incheierii instanţei ati facut cerere de reexaminare prin care solicitati instantei ca sa revina asupra masurii anularii cererii de chemare în judecată. Cererea de reexaminare s-a judecat în camera de consiliu, putandu-se reveni asupra masurii anularii cererii de chemare în judecată. Insa dvs nu ati facut dovada platii taxei de timbru pentru cererea de chemare in judecata, ati timbrat cererea de reexaminare. Procedura impune condiţia ca cererea de chemare în judecată să fie timbrată în mod legal, menţionând expres faptul că netimbrarea sau insuficienta timbrare atrage anularea cererii de chemare în judecată.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Ce avem de facut in continuare?
Cererea de reexaminare se soluționează printr-o hotărâre definitivă, nefiind supusă nici unei căi de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)