Buna ziua!
Azi dimineata a venit la usa mea administratorul blocului in care locuiesc si mi-a spus ca daca pana diseara nu platesc intretinerea, vine maine si imi taie apa (ma debranseaza), asa, fara nicio somatie, fara nicio notificare sau vreo hotarare judecatoreasca sau altceva in acest sens. Blocul in care stau este un fost camin de nefamilisti si coloana comuna de apa se afla pe palierul etajului de-a lungul lui si fiecare garsoniera si-a tras apa prin perete in dreptul fiecaruia pana in casa, deci oricine are acces la coloana de apa, deci poate cu usurinta sa imi taie tevile de apa care imi intra in casa. De fapt, in urma cu vreo 4-5 ani, mi-a mai facut o data lucrul asta intr-un moment in care eu nu ma aflam la domiciliu. Am venit acasa si m-am trezit ca nu mai am apa si am vazut ca tevile imi erau taiate. Nici atunci nu a venit sa imi inmaneze o instiintare, o somatie, nimic. pur si simplu a venit si mi-a taiat tevile.
Mentionez ca am o restanta de 243 de lei. Dar oricum ar fi, are el dreptul sa imi taie tevile si sa imi opreasca alimentarea cu apa? Daca face un abuz, unde pot sa fac o plangere?
Va multumesc.
La nivelul imobilului de locuit in comun este infiintata asociatie de locatari/proprietari ?
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei,orice problema referitor la actiunile acestuia urmand a fi solutionate de catre reprezentantul legal al asociatiei,respectiv presedintele
Pe de alta parte,acumularea de sume cu titlu de restanta demonstreaza culpa dv,aceste debite afectand relatiile asociatie-furnizori de utilitati,furnizori care au dreptul in cazul existentei de debite ,sa dispuna masura sistarii provizorie a furnizarii utilitatilor pana la achitarea integrala a debitelor
Da, este infiintata asociatie de locatari. Si da, stiu ca restanta da dreptul furnizorului sa sisteze furnizarea de utilitati. Dar administratorul nu mi-a aratat nici un document din care sa reiasa ca furnizorul a dispus sistarea furnizarii utilitatilor. Nu s-a discutat pe tema asta in niciun fel, nimic. In afara de asta i-am spus ca astept sa primesc somajul saptamana asta, ca acum in clipa asta nu am bani disponibili, dar in loc sa ma mai astepte doua-trei zile , el vrea cu tot dinadinsul sa imi opreasca apa. Nu am avut niciodata restante mai mari de atat si intotdeauna cand am avut bani am platit la zi toata suma, tocmai ca sa nu am probleme. Nu sunt genul de persoana careia nu-i pasa si lasa datoriile sa se acumuleze cu lunile sau cu anii si el stie ca intotdeauna cand i-am spus ca in ziua cutare vin si achit, m-am tinut de cuvant, de asta nu inteleg de ce procedeaza asa.
Am uitat sa va spun ca sunt in bloc doua familii care au una o restanta de 1136 de lei si alta are 1324 de lei, dar la usa lor nu se duce sa ii ameninte ca le taie apa, pentru ca sunt prieteni buni, dau chefuri impreuna mai tot timpul la sfarsit de saptamana.
De asta cred ca mi se face o nedreptate.
In situatia in care exista mai multi restantieri,iar administratorul de imobil desfasoara demersuri numai la adresa unui singur restantier,evident este o actiune abuziva din partea acestuia
Incercati sa faceti efortul sa nu va inregistarti cu sume cu titlu de restanta si indepartati comportamentul abuziv din partra administratorului de imobil
Nu se justifica a diseca situatia ,atitudinea administratorului...sunt oameni si oameni care actioneaza si se manifesta si conditionat de simpati si antipati,care inteleg sa isi manifeste si sa exercite in mod gresit responsabilitatile si limitele de competenta