avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu restant

Buna ziua.
Intrucat in urma trecerii in somaj nu am primit ultimele salarii ,am vrut sa dau fostu patron in judecata.Insa am ajuns la intelegere in urma medierii , urmand sa imi dea banii esalonat.Insa cand a venit data de 11 dec. pentru a plati ultima rata , nu vrea sa imi mai plateasca.L-am sunat si l-am rugat sa-mi dea banii , dar mi-a spus ca nu am decat sa fac ce vreau , sa vin cu avocat , cu ce vreau eu , dar sa nu - l mai sun , ca nu vrea sa mai aiba de-a face cu mine.Acea intelegere de la mediator are titlu executoriu.Ce pot sa fac in acesta situatie?
1-sa mai astept poate ca imi va da banii , inca vreo 3-4 zile
2-samerg la un executor judecatoresc
3-sa-l dau in judecata ca litigiu de munca si sa-i cer si daune?
Va multumesc si astept opinia dvs.
Cel mai recent răspuns: anacami2 , utilizator 22:41, 18 Decembrie 2013
Sesizati ITM-ul. In urma unui control ar trebui sa va plateasca salariul restant.
ITM nu are jurisdictie in acesta speta.
Eu mai intai am dat in judecat patronul, s-a deschis nr de dosar pe rol si apoi am facut medierea prin care banditul se obliga sa-mi plateasca banii furati din salarii. Doar ca la mine, acest contract de mediere, l-am prezentat completului de judecata pt. stingerea conflictului. In acest caz, contractul meu de mediere are titlu executoriu. Daca ticalosul nu se tine de cuvant il execut prin executorul judecatoresc. Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile
Si la mine intelegerea de la mediator are titlu executoriu. Insa ma gandesc ca am platit 100 lei la mediator , executorul cine stie cat imi ia , iar ultima transa pe care o are de platit e 546lei.Cine stie cu cat mai raman.Si nu stiu cum sa procedez.Ma duc la un executor oarecare si-i arat intelegerea?Va rog , un sfat.Multumesc
Cheltuielile de executare se pot recupera de la debitor. Prin urmare, precizati executorului judecatoresc ca doriti asa ceva.

Alte discuții în legătură

Notificare plata salarii restante ContSters265634 ContSters265634 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un model de notificare privind somatia pentru plata salariilor restante. Nu am dat firma in judecata, deci nu exista vreo ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani broscatani broscatani buna seara, am lucrat la o firma timp de 3 ani, si anul trecut din mai au inceput sa mearga lucrurile mai rau. eu nu mi-am primit banii pe 3 luni (iulie, ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)