avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil - celalalt parinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil - celalalt parinte

Buna ziua
In cazul in care o persoana se afla in concediu crestere copil (optiunea: 2 ani) pana pe data de 01.02.2013, exista noutati legislative conform carora in ultima luna sau in ultimele 2 luni celalalt parinte este obligat sa intre in concediu crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:02, 17 Decembrie 2013
1. Celalalt parinte poate solicita concediu crestere copil (CCC) cel putin o luna oricand pe perioada cat primul parinte este deja in CCC.

2. Daca nu o face atunci se reduce CCC pentru primul parinte cu o luna de zile.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Ma scuzati. Am gresit data. Era vorba de 01.02.2014.
Nu este valabila reglementarea aceasta pentru copiii nascuti dupa 01.03.2012?
Va multumesc.
1. Scuze, aveti dreptate!

2. Deoarece copilul este nascut inainte de 01.03.2012 primul parinte care a intrat in CCC beneficiaza de indemnizatie pentru CCC pe intreaga perioada, pana la implinirea varstei copilului de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal nu sta o luna in ccc. ce se intampla cu indemnizatia in acea luna? adela05 adela05 Eu sunt in concediu crestere copil de 2 ani (am nascut pe 01.03.2012). Intrebarea mea este, la ce data trebuie sa incep serviciul, la 01.03.2014 sau la ... (vezi toată discuția)
Tata nu vrea sa stea in ccc o luna. trebuie sa anunt? adela05 adela05 In situatia in care tatal nu vrea sa stea in concediu de crestere copil timp de o luna, cum se procedeaza? Se anunta la asistenta sociala? Eu sunt in CCC pana ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in concediu de crestere a copilului dupa intoarcerea sotului meu la munca? biancadan biancadan Soţul meu a optat pentru concediul de crestere al copilului -nascut in 27 iulie 2014-pana la un an si eu m-am intors la serviciu. La intoarcerea lui la ... (vezi toată discuția)