Buna ziua!
Am fost casatorita aproximativ 6 ani, iar in urma casatoriei a rezultat o fetita, acum in varsta de 5 ani. Ca urmare a multiplelor neintelegeri si a izbucnirilor violente ale tatalui, am luat decizia separarii si ulterior a despartirii definitive. Am incercat ca divortul sa se finalizeze cat mai civilizat, din nefericire nu am gasit intelege di partea fostului sot, asa ca am ales sa divortez la judecatorie.
Nu am inregistrat probleme pana aici. In urma cu aprox. 2 saptamani, ca urmare unei probleme de sanatate, a trebuit sa suport o interventie chirugicala in urma careia imi este imposibil sa ingrijesc corespunzator copilul. Am stabilit impreuna cu parintii mei ca, avand in vedere faptul ca ei au fost dintodeauna foarte apropiati fata de copil, pe perioada refacerii mele, fetita sa mearga la ei, unde va urma si cursurile unei gradinite (pentru o perioada de aprox. 6 luni).
Fostul meu sot interzice, prin amenintari, sa duc copilul la bunici. nu stiu cum ar fi mai corect sa procedez intr-o astfel de situatie, luand in considerare faptul ca fiica mea are o forma de astm bronsic severa, certificata prin documente medicale oficiale, o tulburare de dezvoltare pervaziva, de asemrenea certificata medical si nu doresc sa o supun unui circ menit sa o afecteze psihologic.
Mentionez ca tatal nu s-a ocupat de cresterea si educatia copilului, fiind in mare parte absent de la domiciliu, nu a vizitat-o pe perioadele internarilor in spital, internari destul de frecvente, iar in asa-zis-ul timp pe care il petrece cu ea, de fapt o incredinteaza amantei sale, persoana pe care nu o cunosc, despre care nu am nicio referinta si cu care nu pot intra in legatura daca doresc sa imi iau copilul la ora stabilita, intrucat tatal nu se afla la domiciliu.
care sunt riscurile la care ma supun daca, totusi, ignor amenintarile si duc copilul la bunici, avand in vedere sitatia medicala in care ma aflu? Nu ii ingradeste nimeni dreptul de vizita al copilului, iar adresa bunicilor ii este mai mult decat familiara.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
m_ella2005 , utilizator
13:26, 19 Decembrie 2013