avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Forma legala pentru site de donatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Forma legala pentru site de donatii

Buna seara!
Eu cu colegii mei din clasa am hotarat sa cream un site de donatii in scop caritabil. Problema noastra este intrarea in legalitate. Cum putem atrage aceste donatii in mod legal? Am inteles ca a mai incercat o vedeta sa faca aceasta chestie, dar autoritatile i-au oprit activitatea fiindca nu avea forme legale.
As vrea sa mentionez ca daca macar incercati sa imi raspundeti la aceasta intrebare, veti face un bine unor oameni defavorizati.
Va multumesc anticipat!

P.S.: In liceul nostru nu exista o Asociatie a Parintilor (ONG) pe care sa ne bazam activitatea.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:00, 17 Decembrie 2013
Vorbiti cu parintii vostrii sa va ajute sa infiintati o astfel de asociatie.
Din ea vor face parte ca membrii parintii elevilor din acea scoala, care doresc, pe perioada cat acesti elevi isi desfasoara cursurile. Nu fac parte din ea si profesori dar trebuie sa obtineti acordul conducerii scolii pentru ca sediul asociatiei va fi in scoala.
Anual in asociatie vor intra noi membrii si vor iesi cei care parasesc scoala.
Veti putea aduna fonduri din cotizatia membrilor, din donatii si sponsorizari, din directionarea a 2% de la cei cu contracte de munca sau activitati independente.
Cheltuielile de infiintare pot fi suportate de catre membrii asociatiei care doresc sa se implice la infiintare.
Cateva obiective pe care le poate avea aceasta asociatie a parintilor din scoala voastra:
- sustinerea unor activitati ale elevilor cu caracter social, cultural, profesional, economic si sportiv;
- acordarea de sprijim material sau financiar copiilor care provin din familii cu situatie materiala precara;
- constituirea unui program de protectie a spatiului scolar (asigurarea pazei);
- organizarea de concursuri la nivel scolar si interscolar;
- sprijinirea initiativelor si proiectelor copiilor, inclusiv cele care privesc imprimarea caracterului practic aplicativ si valorifica pregatirea si inteligenta lor;
- realizarea unei pagini wer pentru comunicare;
- sprijinirea financiara a unor activitati extrascolare inclusiv angajarea unor profesori pentru studierea/aprofundarea unor discipline din/in afara programei scolare la cererea parintilor;
- identificarea de surse de finantare extrabugetare si implicarea directa in imbunatatirea, modernizarea si intretinerea bazei materiale a scolii;
- si altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate contabil sef liceu - presedinte asociatie pro bono! akh akh 1. Contabil sef liceu - este un post de functionar public? 2. Exista incompatibilitate daca o persoana este contabil sef la un liceu si totodata presedinte ... (vezi toată discuția)
Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)
Cheltuire fonduri comitet reprezentativ parinti ioanamir ioanamir Buna seara. La gradinita unde e copilul meu exista un Comitet Reprezentativ al Parintilor (CRP), fara personalitate juridica si fara un regulament de ... (vezi toată discuția)