- cum pot "forta" angajatorul sa imi plateasca contributiile ?
Nu aveti cum sa fortati angajatorul sa va plateasca contributiile, decat daca promovati o actiune in instanta.
- carei institutii sa ma adresez pentru urgentarea rezolvarii acestei situatii ?
Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale,
se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.
In acest sens, puteti depune o sesizare la
ANAF - Directia Antifrauda Fiscala
- si nu in ultimul rand cum il pot convinge sa ma reincadreze ?
Prin punerea in executare silita, angajatorul dvs va fi obligat sa va reincadreze si apoi de ce nu sa va concedieze din nou in conditiile legii.
Am facut zilele trecute o adresa prin care solicit eliberarea unei adeverinte de vechime. Acum astept un raspuns.
Neeliberarea adeverintei de vechime constituie contraventie prevazuta si pedepsita de Codul Muncii si de HG nr.500/2011. In acest caz,
se poate sesiza ITM-ul si/sau Inspectia Muncii.
Cum sa procedez pentru depunerea dosarului pentru indemnizatie copil cand eu nu pot face dovada contributiilor ?
Ordinul nr.1474 din 06.05.2011
1. Situatie
Dacă angajatorul nu a plătit contribuţiile sociale pe o perioadă cuprinsă în intervalul a douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului, se consideră îndeplinită condiţia pentru ca angajatul să beneficieze de indemnizaţie pentru creşterea copilului?
2. Solutie
Se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului, chiar dacă pentru această persoană angajatorul nu a plătit contribuţiile de asigurări sociale. Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu contribuţiile de asigurări sociale la bugetele aferente acestora, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.
Asadar, acordarea indemnizatiei pentru CCC nu are legatura cu plata contributiilor sociale.