avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general depunere aport in natura de catre asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

depunere aport in natura de catre asociat

in cazul cand asociatul unic vine cu aport in natura-respectiv un obiect de inventar-fac urmatoarea inregistrare:
303 =456 1000
1011 =1012 1000
intrebarea mea este daca se mai fac ceva modificari la Registrul Comertului,datorita acestei majorari care nu se intampla la infiintarea societatii,ci pe parcursul evolutiei ei.Poate este o intrebare aiurea dar v-as fi recunoscatoare daca m-ati lumina putin.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabiclenciu , utilizator 15:40, 7 Aprilie 2009
La registrul comertului se vor mentiona actele de majorare capital social.
Majorarea capitalului prin aport in natura se face prin evaluarea bunurilor de catre un expert evaluator si in functie de evaluarea acestuia se mareste si capitalul social, cu privire la conturi el trebuie sa ajunga in final in 1012 - capital social varsat.
daca nu inregistrez ca aport ci ca un obiect de inventar cumparat la second hand-de la o persoana fizica, fara factura-pot face 303=401
si 603=303 ? In cazul asta ce anexa am? Declara administratorul ca a cumparat cu acest pret ?multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infuzie capital ? adrianabresug adrianabresug exista acest termen in contabilitate ? Mai exact soc. x are foarte mari datorii de aceea o soc. y doreste sa o ajute venind cu aport la capitalul societatii ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila aport la capital social goanaa92 goanaa92 Mi sa dat o monografie contabila sa fac...si e destul de grea...de exemplu exercitiul 1 incepe: Pe data de 01.03 N se constituie societatea comerciala ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social JENIFER JENIFER La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate ... (vezi toată discuția)