avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara..alcool 0.6
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara..alcool 0.6

In urma cu o luna am fost prins baut la volan.cum am iesit din restaurant dupa 20 de metri mau oprit #-o rezultatul 0.81.permisul luat.probe biologice etc.....iar la recalculare rezultatul a fost 0.6 /
Imi puteti spune va rog frumos ce risc ?(puncte,amenda.dosar..etc)
Si daca in acest punct dosarul se inchide la politie sau este innaintat catre procuror unde dumnealui da verdictul?
PS:CATRE TOTI CITITORII ...DACA ATI BAUT NU VA MAI URCATI LA VOLAN
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: gio85 , utilizator 11:29, 18 Decembrie 2013
Nu mai riscati dosar penal deoarece deja il aveti.

Daca îmbibaţia alcoolică este sub 0,80 g/l alcool pur în sânge atunci procurorul va da o solutie de NUP urmand sa vi se suspende permisul pentru 90 de zile.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Multumim pentru sfat. Trebuia sa cont de el si dvs..
Organul de urmarire penala propune, procurorul dispune.
ms frumos pt raspuns cyan ..stiti cum este pana nu te dai cu capul de pereti nu inveti..

deci ajunge cu siguranta la procuror chiar daca este sub 0.8?
Discutam de un dosar penal, acesta este cursul, procurorul hotaraste.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Am avut 0.42 in aerul expirat dragosh_boy20 dragosh_boy20 Cat alcol imi iese in sange, daca in aerul expirat aveam o concentratie de 0.42. Si daca e de rau ce consecinte o sa suport? Mentionez ca nu am mai avut nici ... (vezi toată discuția)
Permis alex023 alex023 Buna seara, am fost oprit de un echipaj de politie; fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcolemie de 0,49 la mie. Rezultatele la cele 2 probe ... (vezi toată discuția)