In urma cu o luna am fost prins baut la volan.cum am iesit din restaurant dupa 20 de metri mau oprit #-o rezultatul 0.81.permisul luat.probe biologice etc.....iar la recalculare rezultatul a fost 0.6 /
Imi puteti spune va rog frumos ce risc ?(puncte,amenda.dosar..etc)
Si daca in acest punct dosarul se inchide la politie sau este innaintat catre procuror unde dumnealui da verdictul?
PS:CATRE TOTI CITITORII ...DACA ATI BAUT NU VA MAI URCATI LA VOLAN
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Nu mai riscati dosar penal deoarece deja il aveti.
Daca îmbibaţia alcoolică este sub 0,80 g/l alcool pur în sânge atunci procurorul va da o solutie de NUP urmand sa vi se suspende permisul pentru 90 de zile.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Multumim pentru sfat. Trebuia sa cont de el si dvs..
Permis
alex023
Buna seara,
am fost oprit de un echipaj de politie; fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcolemie de 0,49 la mie. Rezultatele la cele 2 probe ... (vezi toată discuția)