avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am avut 0.42 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am avut 0.42 in aerul expirat

Cat alcol imi iese in sange, daca in aerul expirat aveam o concentratie de 0.42.
Si daca e de rau ce consecinte o sa suport?
Mentionez ca nu am mai avut nici un dosar penal, nici permisul suspendat pentru alcool, am terminat o facultate si acum lucrez, etc.
Din partea mea poate sa-mi ia permisul chiar un an doi, numai sa nu ma trezesc cu vreun dosar penal.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 13:59, 12 Iulie 2010
Buna ziua !
Se intocmeste dosar penal pt conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge” faptă prevăzută de art. 87, alin. 1 din O.U.G.195/2002. Asteptati rezultatele analizelor de laborator interesandu-va despre acestea la organul de politie care instrumenteaza cazul .
.In situatia neplacuta in care veti ajunge in instanta permisul se anuleaza , veti primi o pedeapsa cu suspendare cel mai probabil si exista posibilitatea de al redobandi la 1 an dupa ce ramane definitiva hotararea judecatoreasca.
Este o problema insa si faptul ca pana se instrumenteaza dosarul (pana se trimite in instanta ) - daca e cazul- dureaza foarte mult . Adaugati perioada pana la emiterea sentintei si apoi 1 an de la ramanerea definitiva a acesteia ....#-o
Poate nu depasiti 0,8 totusi .... Bafta !
Buna ziua si multumesc pentru promptitudine.
Atunci ma rog sa nu iasa peste 0.8.
Am vazut ca legea pedepsete aceasta infractiune cu 1....5 inchisoare.
Am auzit cazuri cand s-a scapat si cu amenda administrativa. si amenda penala suna mai bine decat inchisoare.
Am fost doar tras pe dreapta fara sa fac vreun accident, radar sau altele.
Si nici nu stiu cum de mi-a iesit atata ca am baut 2 beri juma si dupa aprox o ora sau o ora si ceva m-a oprit.
Si daca depaseste usor valoarea de 0,80 g/l alcoolul pur in sange , poate aveti norocul sa nu fiti trimis in judecata si sa vi se aplice de catre procuror o amenda administrativa iar politia sa va suspende dreptul de a conduce .
Da, in cel mai rau caz se va aplica o amenda administrativa de catre procuror daca va iesi peste 0.80g/l alcoolul pur in sange.Dar permisul se va suspenda cel putin 3 luni.
Succes!
Au iesit analizele 0.7 prima si 0.65 a doua.
Deci trebuie sa ma scoata de sub urmarire penala, nu?
Mai trebuie sa ajunga dosarul meu la parchet, procurori sau unde se duc ele mai departe sau imi da de la politie direct neinceperea urmaririi penale, amenda contraventionala si suspendarea permisului?

Alte discuții în legătură

Buna seara..alcool 0.6 gio85 gio85 In urma cu o luna am fost prins baut la volan.cum am iesit din restaurant dupa 20 de metri mau oprit #-o rezultatul 0.81.permisul luat.probe biologice ... (vezi toată discuția)
Dosar alcoolemie mastervoodoo mastervoodoo Buna ziua, am fost oprit pe drumul public de un politist si depistat ca am o concentratie de alcool de 0.42 aer expirat. Mi s-a deschis dosar penal, dar la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru bautura.... vlad andreea silvia vlad andreea silvia prietenul meu a condus sub influenta alcoolului si a fost prins.i s-a pus etilotestul si a avut 0.42.apoi l-a dus la recoltat de sange si nici pana acum ,adik ... (vezi toată discuția)