avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar alcoolemie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar alcoolemie

Buna ziua, am fost oprit pe drumul public de un politist si depistat ca am o concentratie de alcool de 0.42 aer expirat. Mi s-a deschis dosar penal, dar la analiza sangelui a iesit o concentratie de 0.75 care este sub limita penala. Problema a fost ca sofam masina unei cunostinte care nu avea habar cat de mult bausem inainte sa ma trezesc si sa-i conduc masina. Dosarul a fost trimis de la politie la tribunal acum vreo 2 saptamani si intrabarea mea este urmatoarea: Cat trebuie sa astept sa-mi vina scrisoarea Curtii cu hotararea judecatoreasca sa pot plati amenda si sa-mi iau permisul inapoi caci mai sunt sub 30 de zile pana la expirarea pedepsei? Imi poate obtine un avocat mai repede aceasta hotarare decat daca las eu lucrurile sa mearga de la sine?
Cel mai recent răspuns: cernescu , utilizator 19:32, 1 Octombrie 2013
ce sa caute dosarul dvs la tribunal?? fiind sub limita de 0,8, procurorul trebuie sa emita o rezolutie de NUP si sa trimita dosarul la politie, iar politia va suspenda permisul cf OUG 195.
Si mie trebuie sa mi se comunice rezultatul de la parchet cand se trimite dosarul inapoi politiei?
rezolutia de NUP se comunica.
Incercati sa detaliati situatia exact,nu are nici o logica ce descrieti dvstra,ce Tribunal,ce Curte, care amenda si care pedeapsa?.A doua proba de sange cat a fost?
In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a cerut contraexpertiza din care a reiesit probabilitatea sa fi avut 1 la mie in momentul producerii accidentului. Nu am avocat si curand am procesul. Ce solutie as putea prim cat conteaza contraexpertiza in instanta? Cu toata stima! Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut 0.42 in aerul expirat dragosh_boy20 dragosh_boy20 Cat alcol imi iese in sange, daca in aerul expirat aveam o concentratie de 0.42. Si daca e de rau ce consecinte o sa suport? Mentionez ca nu am mai avut nici ... (vezi toată discuția)
Clasare dosar Costel045 Costel045 Bună ziua, în urma cu 120 de zile am participat la un accident cu vatamarea foarte usoara a 2 persoane aflate pe trotuar, nu s-a depus plangere impotriva mea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta procuror Costel045 Costel045 Bună ziua, în urma cu 120 de zile am participat la un accident cu vatamarea foarte usoara a 2 persoane aflate pe trotuar, nu s-a depus plangere impotriva mea ... (vezi toată discuția)