avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal 0.42 alcoolemie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal 0.42 alcoolemie

In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a cerut contraexpertiza din care a reiesit probabilitatea sa fi avut 1 la mie in momentul producerii accidentului. Nu am avocat si curand am proces. Ce solutie as putea primi, cat conteaza contraexpertiza in instanta si ce as putea face? Cu toata stima! Va multumesc!
Conteaza in primul rand daca se va ajunge la contraexpertiza.
Este destul de indoielnica situatia dar probabil ca nu o sa iesiti bine.
Ati avut sansa sa iesiti bine dar cred ca ati ratat ocazia.
Va rog daca se poate sa-mi explicati mai detaliat procedurile care se urmeaza intr-un proces, ca cel in situatia mea. Cu stima, va multumesc!
Trebuia sa va angajati avocat la urmarire penala.
V-au cam fentat...

Nu cred ca instanta va va ajuta.
Va va respinge cererea...
Cam asa se procedeaza de regula...

Dvs. ce sustineti de fapt?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cred ca ar trebui sa luati legatura cu un expert, sa va faca o expertiza extrajudiciara pe care sa o achitati dvs, apoi, daca rezultatul va este favorabil sa va motivati temeinic o cerere de efectuare a unei noi expertize judiciare care sa confirme experiza dvs extrajudiciara.
V-ati mentinut declaratia pe care ati dat-o in ziua accidentului si in cursul urmariri penale sau ati schimbat-o?dupa care declaratie s-a facut calculul retroactiv?

Alte discuții în legătură

Dosar alcoolemie mastervoodoo mastervoodoo Buna ziua, am fost oprit pe drumul public de un politist si depistat ca am o concentratie de alcool de 0.42 aer expirat. Mi s-a deschis dosar penal, dar la ... (vezi toată discuția)
Help!!! e posibil sa`mi faca dosar penal? lode123 lode123 salut!!! am o ingrijorare si va rog sa ma lamuriti:( am condus masina sub influenta bauturilor alcolice si am facut accident, f putin am avariat masinile... a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie 0.75 prima proba cernescu cernescu In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a ... (vezi toată discuția)