avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Help!!! e posibil sa`mi faca dosar penal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Help!!! e posibil sa`mi faca dosar penal?

salut!!! am o ingrijorare si va rog sa ma lamuriti:( am condus masina sub influenta bauturilor alcolice si am facut accident, f putin am avariat masinile... a venit politia si mi`a facut alcool test`ul si mi`a iesit 0.42...permisul mi`a fost retinut pt 3 luni#-o... am fost dus la spital pentru racoltare a probelor biologice si inca nu stiu rezultatu`... acum sunt ingrijorat daca e posibil sa`mi iasa peste 0.80 la probele de sange???(pt ca mi se va intocmi dosar penal) am nevoie de sfaturi va rog... cum ar trebui sa procedez pentru a evita acest dosar penal? ce se va intampla pe viitor daca mi se va face dosar? care sunt consecintele acestui dosar penal pt viata de zi cu zi? precizez ca nu am mai avut antecedente de nici un fel... va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: costincoman , utilizator 23:40, 7 Aprilie 2009
Exista posibilitatea ca alcoolemia in sange sa fie peste 0,80 fiind angajata raspunderea penala dvs.
Totusi , in virtutea art 10 Cod Procedura Penala , exista posibilitatea scoaterii de sub urmarire penala si a aplicarii unei amenzi administrative
Succes.
Stoica Ioana a scris:

Totusi , in virtutea art 10 Cod Procedura Penala , exista posibilitatea scoaterii de sub urmarire penala si a aplicarii unei amenzi administrative

va multumesc pt rasp... aceasta posibilitate de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative cine o hotaraste? ce trebuie sa fac eu, cum sa procedez sa se ajunga la aceasta decizie de a fi scos de sub urmarire penala?
nu prea cred sa-ti iasa peste 0,80... dar este posibil... depinde ce-ai baut, cand, ce-ai mancat, cate kg ai, cum lucreaza organismul, etc...

ai dat 2 probe de sange?

permisul ti-a fost retinut. atat. acum esti in faza de cercetare.
vei fi chemat la audiere. cel mai bine este sa te duci tu la "cercetari penale" si sa te interesezi la ce inspector ti-a ajuns dosarul. probabil va trebui sa dai inca o declaratie pt recalcularea alcoolemiei.

ca sfat... un avocat cat mai repede. si sa nu mai astepti semn de la ei.

in prima faza nici eu n-am crezut ca o sa am nevoie de avocat... dar avand in vedere ca ei au tot interesul sa te "ingroape", acum interventia unui avocat mi se pare cea mai indicata solutie.
Salut, eu am avut 0.41 in aerul expirat, 1 la mie in sange (dupa ~30 minute) si 0.75 la mie in sange (dupa inca o ora). Acum astept rezultatele recalcularii.

La tine cum s-a finalizat ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan ketu ketu am o intrebare cum pot sa scap de dosar penal si fara a nulare permis am baut 5 pahare de tuica 30 grade 250ml si mea esit 0,53 la politist in alcoltest la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Dosar penal Dobre2 Dobre2 Buna ziua ..am o poroblema si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie , la probare cu testul etilotest am ... (vezi toată discuția)