avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declararea veniturilor de catre PFA Norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declararea veniturilor de catre PFA Norma de venit

Buna ziua,

Detin un PFA la norma de venit , CAEN 8299 , concret norma de venit anul acesta pentru acest cod in Bucuresti a fost de 9000 RON suma la care s-au achitat taxele.
Am avut 2 contracte din care am emis facturi de aproape 80000 RON (18000 EUR) am depasit practic norma insa sunt sub plafon.

In anul urmator trebuie sa depun declaratiile 200 , 220 si 392B

A) In 200 se solicita date privind veniturile realizate cu rubrica de venituri (care insa inteleg ca se completeaza doar de PFA real) ?

B) In 392B se face referire la cei care au desfasurat in anul de referinta livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii. Ma incadrez aici ?

Care sunt cei care NU au desfasurat in anul de referinta livrari de bunuri si prestari de servicii in interiorul tarii si/sau achizitii efectuate din tara

Se declara undeva suma asta reala de 80000 RON , risc sa se recalculeze impozit pentru anul urmator la suma aceasta tinand cont ca sunt PFA la norma?

Se depune vre-o declaratie cu facturile emise /incasate?
Ce informatii stau la baza calului normei de venit (cei 9000 RON) , raportarile sau estimarile statului pentru respectiva activitate?
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
ariaint, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:05, 17 Decembrie 2013
Norma de venit e stabilita anual de catre ministerul de finante la nivelul fiecarui judet.
Daca ati optat sa fiti platitor de impozit pe norma da venit, atunci platiti tot anul impozitul si contributiile sociale calculate la acea norma.
Veti completa registrul jurnal de incasari si plati doar la capitolul incasari si pentru ca nu sunteti inregistrat ca platitor de tva, treceti valorile cu tot cu tva.
Cand veti depasi acel platon de tva de 65000 euro va veti inregistra ca platitor de tva.
Ca platitor de tva depuneti in plus declaratia 300 si 394 la trimestru.
Deasemenea daca depasiti venituri 100000 euro in anul precedent, automat veti fi trecut la platitor de impozit pe venitul real.
Va multumesc pentru promptitudine si raspuns, am inteles referitor norma.

Totusi la ce se refera 392B - respectiv cei care au desfasurat in anul de referinta livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii este doar pentru cei in venit real sau o anumita categorie?
Da, si acea declaratie se depune o data pe an, la inceput. Varianta 392A pentru cei platitori de tva si varianta 392B pentru cei neplatitori de tva.
O depuneti pe ce aveti concret chiar daca platiti pe norma de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 392a / 392b ileana nico ileana nico Buna ziua, Pentru un PFA inscris in scop de TVA si care livreaza prestari servicii intracomunitare ( incepand din ian.2014). cu facturare lunara in euro, ... (vezi toată discuția)
D 392 b ContSters160319 ContSters160319 Va rog frumos sa-mi comunicati daca un PFA cu activitate comerciala de prestari servicii, cu plata impozitului pe venit in sistem real si ne platitor de TVA, ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. Am un PFA , nu sunt platitor de TVA. In anul 2014 nu am avut activitate cifra de afaceri fiind 0. Am inteles ca si in aceste conditii trebuie ... (vezi toată discuția)