avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Situaþia unei sentinþe civile irevocabile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Situaþia unei sentinþe civile irevocabile

Instanţa de fond(Judecatoria)a pronunţat o sentinţă civilă irevocabilă fără să menţioneze o cale de atac(apel,recurs).Are ca obiect amendarea comisiei locale de fond funciar pentru neîndeplinirea obligaţiei de a face şi daune-interese conf.art.580 ind.3 cod proc.civ.,cu menţiunea că daunele-interese se vor pune în discuţie dacă în termen de 6 luni comisia locală de fond funciar nu îşi îndeplineşte obligaţia de a face,moment în care statul stabileşte şi suma totală privind amenda.
Luând în considerare contestaţia la executare a amenzii ca şi cale de atac,ce alte căi de atac legale se pot exercita în acest caz,având în vedere că pe sentinţa civilă irevocabilă nu sunt menţionate căi de atac?!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:08, 1 Ianuarie 2014
Nu se poate exercita nicio cale de atac. Căile de atac (apel și recurs) se menționează numai pe hotărârile judecătorești care nu sunt irevocabile, or hotărârea în discuție este irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac extraordinare in procesul civil szabo doinita doina szabo doinita doina prin sentinta judecatoriei mi s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 15 ha teren. la tribunal s-a admis recursul comisiei judetene de fond funciar si ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecãtoreascã care sã tinã loc de titlu de proprietate mike72_mail mike72_mail [b]Poate Instanţa de judecată să pronunţe o hotărâre(sentinţă civilă) care să ţină loc de titlu de proprietate privind o suprafaţă de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)