Doresc sa cer sfatul in legatura cu un accident rutier, si anume ...pe trecerea de pietoni m-a lovit o masina care a plecat de la fata locului. Am reusit sa notez nr de inmatriculare apoi am plecat la urgenta unde s-a facut constatarea si declaratia la politist. S-a gasit masina de catre politie iar politistul a cerut permisiunea mea sa-i dea nr meu de tel.ca sa ne putem intelege pe cale amiabila.
Care sunt drepturile mele in acest caz ? pe langa cheltuielile cu medicatia, etc cat sunt indreptatita sa cer ca si daune morale in acest caz ? Ce anume ma sfatuiti ?
Pentru a putea fi atrasa raspunderea penala a faptuitorului si dvs sa-i puteti solicita despagubiri in cursul procesului penal, trebuie sa aveti peste 10 zile de ingrijiri medicale, asteptati sa va iasa CML si apoi in functie de acesta dar si de cheltuielile ocazionate si traumele suferite, va hotarati.
Revin cu amanunte ...Am fost azi sa-mi scot CML in care s-au constatat leziuni traumatice care necesita 2-3 zile de ingrijiri medicale cu reveire la control . Fiul celui care m-a accidentat m-a sunat cerandu-mi o intalnire in care sa ne intelegem pe cale amiabila asupra costurilor. Ce ma sfatuiti sa fac ?