avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala din culpa

Buna ziua.Cu bunavointa dvs doresc o lamurire.Prietenul meu a fost lovit usor de o masina si in urma radiografiei s a constatat o fractura la antebratsi i sa pus in gips pt 21 zile.Accidentul nu a fost inregistrat ,urmand ca pe cale amiabila sa se rezolve eventualele pretentii.Intrebarea este daca ,in ipoteza ca prietenul meu in termen de 2 luni depune plangere,fisa medicala si radiografiile sunt suficiente,sau trebuie eliberat certificat de la IML.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:48, 16 Ianuarie 2010
pe linga documentele mentionate este necesar si un certificat medico-legal eliberat de IML care sa ateste numarul zilelor de ingrijiri medicale. in functie de acest certificat si numarul zilelor de ingrijiri medicale se face incadrarea faptei de catre organele in drept
Este necesar si certificatul medico-legal eliberat de IML.
In functie de numarul de ingrijiri medicale se va face incadrarea juridica a faptei.;)
Neinregistrarea accidentului poate atrage raspunderea conducatorului auto.
Pentru a dovedi leziunile produse ca urmare a accidentului trebuieste eliberat un certificat medico-legal care sa dovedeasca legatura de cauzalitate intre producerea accidentului sileziunile suferite de persoana vatamata,care va inainta plangere pentru vatamare..
Dupa aceasta,in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale,trebuieste stabilita incadrarea juridica a faptei
Faptul ca nu ati anuntat politia de producerea accidentului echivaleaza cu fuga de la locul accidentului, ceea ce atrage raspunderea penala al conducatorului auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Zile de ingrijiri medicale DanielZX DanielZX Buna ziua. Recent am fost implicat intr-un accident de circulatie, eu fiind la volan. Victima are doar un hematom, iar la tomograf nu i-au gasit nimic in ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)