avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... medicina legala
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

medicina legala

buna ziua

am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept (leziunile sunt minore si s-au produs mai mult prin caderea victimei), intre timp datorita impactului i-au aparit cateva schimoze pe picior, la spital nu au scris nimic despre aceste echimoze, si nu au trecut ca fiind necesare zile de ingrijiri medicale, cam cate zile de ingrijiri medicale i-ar putea acorda IML (cf radiografiilor nu exista fracturi, luxatii, si la consult nu au existat entorse, poate si-a produs singura aceste probleme). Apoi cetificatul IML se poate solicita in nume propriu , sau este necesara o adresa din partea politiei care sa contina rezultatele examenului medical din ziua accidentului?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 15:28, 13 Iulie 2010
In general pentru echimoze si excoriatii se acorda 2-3 zile de ingrijiri medicale, oricum sub 10, daca nu sunt acompaniate de alte leziuni de violenta sau eventuale complicatii. Certificatul medico-legal se elibereaza numai la solicitarea persoanei fizice. Atentie insa caci daca accidentul a fost inregistrat la politie, aceasta va solicita prin adresa scrisa la medicina legala examinarea victimei si efectuarea unui raport medico-legal de constatare/expertiza.
multumesc, persoana in cauza victima a declarat la politie ca nnu doreste sa se prezinte la IML pt certificat si ca nu se constituie parte civila si nici nnu depune plangere, in acest caz politia mai este obligata sa remita o catre IML pt efecctuarea expertizei?
Nimeni care nu este medic-legist , care nu examineaza victima si actele sale medicale, nu poate emite pareri cu privire la numarul de zile de ingrijiri medicale de care ar beneficia acea persoana.
Partea trebuie sa faca declaratii in fata organelor de urmariore penala cu privire la pozitia sa,la probele care doreste sa le administreze ca si cu privire la faptul ca nu doreste administrarea de probe sau ca isi retrage plangerea.
Politia ia act de aceste declaratii si trimite cauza la parchet cu propunerea de NUP
intrebarea mea era in cazul in care victima nu doreste sa se duca la IML, ce se intampla? apoi nu mi se pare corect ca sa se poata duce oricand in cursul celor 60 de zile deoarece pot aparea alte afectiuni care sa nu aiba nici o legatura cu accidentul
Asupra legaturilor de cauzalitate dintre afectiuni si incidentul a carui victima a fost o parte vatamata,se poate pronunta medicul legist prin lucrarea pe care o va efectua.
Orice parte in proces are dreptul sa solicite medicului legist un asemenea obiectiv sau sa formuleze obiectiuni pe acest aspect,iar procurorul sau instanta,in general le admite

Alte discuții în legătură

Accident si fuga de la locul accidentului iuliana_programator iuliana_programator Buna ziua! O prietena a accidentat usor (cu oglinda) un pieton (la brat). Prietena a oprit, a intrebat pietonul daca este in regula. Pietonul era ok. A doua ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui certificat medico legal abcdefgh2013 abcdefgh2013 O persoana care a scos un certificat medico legal cu urmatoarele consemnari de la medicul legist :din fisa de asistenta med in UPU reiese ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala din culpa craciundaniel1980 craciundaniel1980 In urma unui accident rutier am acroșat un biciclist. Victima nu a fost internata însa și-a anunțat intenția de a scoate un certificat ... (vezi toată discuția)