avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident si fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident si fuga de la locul accidentului

Buna ziua!
O prietena a accidentat usor (cu oglinda) un pieton (la brat). Prietena a oprit, a intrebat pietonul daca este in regula. Pietonul era ok. A doua zi a venit Politia la usa prietenei, pt lovire si fuga de la locul accidentului.

Cum sa procedeze mai departe, pt a fi sigura ca nu va avea probleme? Am inteles ca victima are 56 de zile pt a "produce" un ceritifcat medico-legal. Ce se intampla daca "apare" mai accidentata decat a fost de fapt?

Va multumesc.
cineva v-a indus in eroare, victima are posibilitatea de a depune plangere in maxim 2 luni de la cunoasterea celui vinovat. In cazul dvs este vorba despre rea credinta din partea pietonului, sau poate acesta doreste sa scoata ceva banuti. Sunt cateva aspecte importante care trebuiesc lamurite, daca au existat martori, daca a fost la politie sa dea declaratii cu privire la acest accident, apoi recomand ca conducatorul auto sa duca victima la spital unde sa i se faca radiografii, analize de sange (pt eliminarea eventualitatii producerii vreunui hematom), ar fi ideal sa mearga prietena dvs cu victima la spital pt ca aceasta sa nu declare pe acolo si alte lovituri. apoi medicul de la IML da un numar de ingrijiri medicale in baza unui nomenclator, pt echimoze sau escoriatii (ca la o lovitura cu oglinda nu are ce sa aibe mai mult de atat) se dau maxim 5 zile. Sfatul meu este ca prietena dvs sa tina legatura cu victima, daca este posibil, si cu politistul care se ocupa de caz, pt a sti mereu ce se intampla, de asemenea recomand sa incerce impacarea cu victima , asta daca pretentiile acesteia nu sunt exagerate, si cel mai important daca i da vreo suma de bani sa faca un inscris , de preferat notarial, in care victima sa declare ca nu mai are nici un fel de pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Accident si dauna alice81 alice81 Buna!!!!!!! de vreo 2 saptamani ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.... In decembrie sotul meu venind spre casa, a derapat si pierdut ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului valy85 valy85 buna ziua.acu cateva zile am lovit cu oglinda masinii o femeie de 83 de ani care a traversat neregulamentar prin spatele unei masini (era intro curba fara ... (vezi toată discuția)