buna ziua.acu cateva zile am lovit cu oglinda masinii o femeie de 83 de ani care a traversat neregulamentar prin spatele unei masini (era intro curba fara trecere de pietoni)cazand jos.am oprit sa ridicat am ajutato sa mearga pe o banca.nu a vrut sa mearga la medic(am martori si inreg. video)am stat cateva minute a zis sa plec ca e bine.nu am anuntat 112 am plcat iar dupa 2 ore am fost sunat de sotie sa vin la locul accidentului ca femeia a plecat la spital cu ambul.am ajuns intro ora era politia la masuratoriam suflat in aparat 0.00,am dat sange 0,00 am dat declaratie la politie mi-sa suspendat permisul fara drept de circulatie pe o perioada care nu o stiu.femeia are un picior fracturat si o plaga la genunchi.ce pot pati,cand voi lua permisul si va rog sa ma indrumati ce pot face.multumesc
Faceţi tot posibilul şi vă implicaţi.Este important pentru a beneficia de circumstanţe atenuante, să încercaţi să reparaţi urmările faptei , contribuiţi la cheltuielile de spitalizare şi cele pentru tratamentul victimei
Ar trebui să se constate în final faptul că nu aţi fugit, deşi nu am idee în ce măsură vor avea valoare mărturiile şi înregistrările dvs.
Probabil că se va stabili în final şi dacă există o culpă comună , o culpă concurentă( a mai multor persoane) sau doar a dvs., pietonul traversând regulamentar....
Regretaţi-vă fapta, aveţi o conduită potrivită faţă de victima şi organele de cercetare penală, toate aceste aspecte fiindu-vă favorabile.
Plecarea de la locul accidentului reprezinta o infractiune si se intocmeste dosar penal. Exista insa un concurs de infractiuni alaturi de vatamare corporala din culpa, iar pedeapsa se va stabili in functie de nr de zile de ingrijire medicale pe care le necesita victima accidentului. Este recomandat sa mergeti la spital si sa va interesati de starea de sanatate a femeii accidentate, alaturi de un martor eventual.
Chiar daca victima a spus ca puteti pleca nu ar fi trebuit s-o faceti pt ca nu poti fi sigur de reactia celuilalt participant la trafic. Imaginile pe care le detineti va pot ajuta in instanta. Cooperati cu victima in spital. Chiar daca despagubirea va fi suportata de RCA-ul dv sunt si cheltuieli care nu apar materializate in spital. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa va apere de pretentii aberante care apar in astfel de situatii din partea unor prepusi nedoriti. In astfel de situatii instantele dau o pedeapsa cu suspendare si anularea permisului. Acum puteti cere prelungirea dovezii de conducere pt cate 30 de zile pana la hotararea instantei.
Caz cercetare auto
Ishababa
Salut, pe data de 10 martie am atins o femeie pe o trecere de pietoni intre blocuri, m-am dat jos la ea am vazut ca s-a ridicat repede nu avea nicio problema, ... (vezi toată discuția)