avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal accident

Va salut! Am si eu o nemurire....Acum 4luni si ceva de zile am lovit un copil...copilul a luat-o la fuga in fata masinii, neasigurand-se si traversand prin loc nepermis...mama copilului fiind in apropiere a vazut totul...l-am evitat cat am putut si l-am lovit cu oglinda.M-am dat jos l-am ridicat era doar putin speriat, absolut nici o zgarietura...mama cestuia fiind vecina cu mine,mi-a spus sa nu mai facem tambalau cu politia si sa merg acasa ca, copilul e bine... dupa aproximativ o ora jumatate, am iesit sa plec la magazine cu masina iar politia cerceta locul...pentru ca acea mama idioata a fost la spital cu el, desii eu o intrebasem daca doreste sa il duc la spital...

Acum ce as dori eu sa stiu...c-am cat as avea de asteptat dupa permis? pentru ca am primit dovada fara drept de circulatie...la declarative mama copilului a spus ca ea mi-a spus sa plc...a declarant in favoarea mea...a spus ca el a fost vinovat, ca nu s-a asigura, si ca eu am incercat sa il evit pe cat posibil...
Intrebarea mea este..de ce dureaza atat? de 4 luni tot nu se rezolva nimic?ce as putea face?:(
Din nefericire, acea "mama idioata" era doar speriata si preocupata de sanantatea copiului ei. Chiar dv ati spus ca a declarat politiei favorabil dv.
pai ma gandesc ca daca era asa preocupata de sanatatea copilului atunci cand eu am intrebat-o de 3 ori daca vrea sa mergem la spital si nu a vrut de nici un fel ,dupa de ce era asa preocupata...odata ce copilul ei a fost de vina...singura mea vina la acel accident este ca nu am anuntat organele de politie...atat!
si asta tot din cauza ei...pentru ca ea mi-a spus sa nu mai sun sa facem tambalau cu politia...iar dupa s-a dus cu el la spital...
In calitate de conducator auto aveti obligatia sa cunoasteti mai bine prevederile codului rutier decat un pieton, in primul ptr ca aveti mult mai multe obligatii si responsabilitati.
Aveati obligatia sa anuntati accidentul imediat avand in vedere ca s-a soldat cu victime.
In foarte multe cazuri similare, cu rani minime, conducatorul auto nu anunta politia pe considerentul ca victima nu ar fi patit nimic si nu ar fi dorit transportarea la spital iar apoi se pomeneste cu politia la usa, permisul suspendat fara drept de circulatie si apoi trage toate ponoasele neanuntarii politiei. De multe ori pot fi si accidente simulate cand "victima" nu vrea sa mearga la spital si apoi solicita despagubiri ptr ca il doare degetul mic de la piciorul drept.
Declaratia mamei va ajuta in sensul ca dosarul se va finaliza cu clasare dar nu va garanteaza tratarea cazului cu celeritate. Angajati un avocat care va poate ajuta sa urgentati finalizarea dosarului.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila pentru copil accidentat pentru ca a sarit in fata masinii Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat in urmatoarea problema: Intr-una din zilele trecute mai precis pe 30.04, un copil in varsta de 16 ... (vezi toată discuția)