Buna seara.
In 2008 am facut un credit de 5000 euro fara nici un fel de ipoteca, la care pana acum ceva timp am achitat ratele respective (110 euro), fara nici un fel de problema, dor cateodata cu mici intarzieri.
De cateva luni nu problemele financiare s-au mai agravat (pierderea locului de munca) nemaiputand achita suma respectiva intarziind 3 luni; am raspuns la telefon cand ma sunau si le spuneam ca o sa platesc.
Niste prieteni mi-au spus ca se poate reesalona asa ca m-am dus la banca si am cerut reesalonarea. Ei au preluat cererea, dar dupa doua saptamani nu au dat nici un semn, asa ca i-am contactat eu. Raspunsul lor a fost: creditul nu mai tine de noi, dosarul a plecat la firma o firma de recuperari creante. Intrebandu-i de ce s-a intamplat aceasta si de ce a fost refuzata cererea de reesalonare au spus ca banca isi rezerva dreptul de a nu da informatiile cerute si ca pe ei nu-i ma-i intereseaza asta, pentru mai multe detalii sa contactez firma respectiva.
Am contactat firma de recuperari creante, dar ei au spus ca nu au nici un dosar cu aceasta problema, cu acet credit, sa contactez banca.
Contactez banca iar ei imi dau acelasi raspuns.
Dupa o saptamana sunt contactat de catre un operator, apoi o notificare scrisa de la firma de recuperari creante care imi spun ca au preluat acest credit de la banca si ca trebuie intr-un inerval de timp (o saptamana de la data primiri notificarii scrise) sa platesc suma respectiva.
Pana in acest moment am platit suma luata credit plus ceva in plus.
Nu am avut de gand sa nu platesc, totusi acum ma simt asa de "obiect" care poate sa-si schimbe proprietarul prin vanzare ca...
Nu cunosc nimic depre acestea.
Va rog frumos, daca exista posibilitatea unui/unor sfaturi, ar fi de mare folos.
Neavand venituri nu aveati nicio sansa sa se refinanteze creditul. Daca nu veti plati suma datorata, veti fi executat silit asupra oricarui bun aflat in proprietate.
Nu ati platiti creditul, ati platit dobanda plus o parte din credit. Creditul nu eeste gratuit, pentru el platiti un pret, dobanda.
Daca nu aveti bunuri in proprietate, nu au ce sa va ia. Va vor pune poprire cand va veti angaja.
daca nu avei bunuri ( inclusiv conturi bancare) pe numele dvs. nu au ce sa execute.
pe viitor ar fi indicat sa nu mai faceti astfel de credite, mai ales ca dobanda este foarte mare.
va vocr urmari la orice loc de unca veti avea si va votrpune poprire pe fonduri.
Executare silita??
bob02008
Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)