avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 de munca

daca sotul meu are 32 de ani de munca din care 12 ani grupa 1 di 5 ani grupa 2 beneficiaza de reducerea varstei de pensionare dupa legea adoptata azi 17.12.2013? este nascut la 1 ianuarie 1955
Cel mai recent răspuns: elenamares , utilizator 19:16, 24 Decembrie 2013
Cand va implini varsta de 59 de ani adica in ianuarie 2014, va putea depune dosarul de pensie dupa trei zile de la publicarea in monitorul oficial, daca presedintele semneaza, proiectul de lege pentru modificarea si completarea legii 263/2010
va deranjez din nou pentru aceasta intrebare
vad ca Mariana campeanu spune ca la 7 ani se dau 3 ani de reducere pt grupa 1
imi pueti spune din nou daca sotul meu are 12 ani de grupa 1 si 5 ani de grupa 2 ,cu 32 de ani de munca si nascut la 1 ian 1955 cind va putea iesi la pensie?
sunt derutata total , a aparut dupa ce s-a aprobat aceasta modificare din 17 dec vreun tabel cloncudent (ca eu nu gasesc) cu reducerile pentru gr.1 si grupa 2
mii de multumiri
Forma Legii promulgata de catre presedintele tarii o regasiti aici
[ link extern ]

De exemplu, pentru 6 ani stagiul de cotizare realizat în grupa I de muncă (ani împliniţi) se beneficiaza de o reducerea vârstei standard de pensionare cu: 3 ani.
multumesc foarte mult de raspuns si va urez sarbatori fericite si prosperitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta pot iesi anticipat la pensie ContSters127432 ContSters127432 Sunt nascut in 1955 ianuarie 19 Am 31 de ani si 7 luni cotizabili din care 11 ani si 7luni - grupa II 12ani si 6luni - grupa I. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cand am dreptul sa ies la pensie? paunlaura paunlaura Am vechime in munca 32 ani, am grupa a IIa de munca pentru 19 ani 11 luni si 28 zile, sunt nascuta in mai 1955, nu beneficiez de venituri de doi ani. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata asistenta_b asistenta_b Sunt nascuta in septembrie 1956, ani lucrati 32, am nascut 3 copii...cand am dreptul la pensie partial anticipata sau anticipata? Multumesc (vezi toată discuția)