avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributia la Casa de Pensii, Pilon I, II, III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributia la Casa de Pensii, Pilon I, II, III

Buna ziua,

Am mai multe intrebari legate de sistemul de pensii:
Daca in prezent un tanar se angajeaza undeva, trebuie sa plateasca pentru pensie atat la stat cat si la privat.

1. Care este diferenta dintre Pilonul I, II si III ? Sunt alternative sau se poate opta pt toate?

2. Cum se face optiunea pentru o firma de asigurari privata?
Cineva mi-a spus ca poti opta singur in primele 4 luni de la angajare, altfel esti distribuit automat.
Altcineva mi-a spus ca nu poti opta singur, ci depinde cu cine are contract angajatorul tau.
Care varianta e adevarata?

3. Contributia la firma de asigurari se face tot prin intermediul Casei de Pensii?

4. La pensionare, cineva care a fost distribuit la diferite firme de asigurari in timpul carierei, de la cine isi va primi pensia?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Pensie privata alexiastefania alexiastefania Buna seara! Am contribuit trei ani la pilonul I de pensii private, iar in octombrie 2012 am incetat contractul de colaborare cu firma la care am lucrat.Am ... (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)