avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestare decizie returnare indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestare decizie returnare indemnizatie creștere copil

La primirea deciziei sa returnam contravaloarea indemnizatiei pe o luna, am aflat ca contestarea trebuie făcută prin aducerea unui stagiu de cotizare de la Casa de pensii prin care sa rezulte ca nu sa lucrat in acea perioada, acest lucru făcându-l-se printr-o rectificare 112. Problema este ca după verificări in contabilitatea firmei unde lucrează soția rezulta ca s-au depus corect docum ce atestau atunci ca este in " creștere copil" si astfel acea rectificare nu își mai are rostul.
Ce este de făcut acum. Unde trb sa mergem ? La ANAF, la casa de pensii,? Si cu ce documente? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 18 Decembrie 2013
1. Daca ati primit de la AJPIS o scrisoare ca aveti de restituit indemnizatia pentru CCC pe o luna inseamna ca sotia a avut in acea luna venituri salariale sau alte venituri profesionale impozabile.

2. Casa de Pensii o sa va dea o adeverinta cu stagiul de cotizare in care se va vedea daca in luna respectiva sotia dvs. a datorat sau nu contributie pentru pensie (aceasta reiese din declaratia D112).

3. - Relatarea dvs. nu este prea clara.
- Daca stiti ca sotia nu a avut nici un venit in luna respectiva nu dvs. trebuie sa dovediti asta ci AJPIS sa va spuna motivul pentru care va cere restituirea indemnziatiei.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie casa de pensii andyc25 andyc25 Buna ziua, Cum pot afla, in baza fluturasului de salariu, daca s-a platit contributia pentru Casa de Pensii (cum se noteaza)? Este mentionata rubrica ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calindenisa99 calindenisa99 Buna ziua. Am si eu o situatie: am fost angajata cu contract de munca la 2 societati inainte de a intra in concediu crestere copil. Dupa 2 ani mi s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Returnare indemnizatie crestere copil madalina_negrea33 madalina_negrea33 Buna ziua, In perioada noiembrie 2011 - august 2012 am beneficiat de indemnizatie crestere copil; eu sunt angajata la o banca si sunt si PFA (traducator); ... (vezi toată discuția)