avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie Casa de Pensii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie Casa de Pensii

Buna ziua,

Cum pot afla, in baza fluturasului de salariu, daca s-a platit contributia pentru Casa de Pensii (cum se noteaza)? Este mentionata rubrica "CIAS total fd sal", aceasta sa fie?
Pe fluturas apar urmatoarele retineri: BC IMPOZ, Somaj somaj, CIAS total fd sal, Sanatate pers si Impozit CB.
Va intreb doarece doresc sa stiu daca in calculul indemnizatiei de crestere copil se va tine cont si de veniturile pe care le-am realiza la cel de-al doilea angajator.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
andyc25, utilizator
Cel mai recent răspuns: andyc25 , utilizator 15:01, 28 Martie 2014
1. - Pe fluturas este evidentiata suma retinuta pentru CAS nu si plata acesteia.
- Puteti merge la casa de Pensii sa solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare adeverinta in care vedeti daca a fost sau nu platita contributia pentru pensie.

2. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) nu exista conditia de a plati contributiile cu numai conditia de a avea venituri profesionale.
- Chiar daca un angajator nu a platit contributiile dvs. tot veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Indemnizatiei pentru CCC se calculeaza avand in vedere toate veniturile profesionale din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), de la toti angajatorii din aceasta perioada.
Va multumesc pentru raspunsul oferit. Am intrebat deoarece la depunerea dosarului la Primarie mi-a fost adresata aceasta intrebare si nu eram sigura.

1. Este posibil sa va ceara adeverinta de stagiu de cotizare de la Casa de Pensii (cum va spuneam mai sus).

2. Dar chiar daca, prin absurd, contributiile nu sunt platite, nu veti avea nici o problema la a vi se aproba indemnizatia pentru CCC.
Mai nou nu se mai cere adeverinta pentru stagiu de cotizare de la Casa de Pensii, am inteles ca verificarile le vor face cei de la AJPIS.

Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul somerilor catalinoasa_86 catalinoasa_86 Pot beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca sunt somera incepand cu data de 01.11.2010, iar nasterea va avea loc la inceputul lunii octombrie? ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor de catre angajator afecteaza indemnizatia de somaj si indemnizatia pentru ccc? lolly7 lolly7 In curand am aflat ca angajatorul nu a declarat contributiile , ramanand in urma cu acestea cu vreo 3 luni. In acest caz ma afecteaza pe mine daca dupa 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-dosar -angajatorul nu a achitat contributiile annesis annesis Buna, Daca angajatorul a facut la timp toate declaratiile, dar nu a platit contributiile pentru ultimile 6 luni pot beneficia de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)