avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil-dosar -angajatorul nu a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil-dosar -angajatorul nu a achitat contributiile

Buna,

Daca angajatorul a facut la timp toate declaratiile, dar nu a platit contributiile pentru ultimile 6 luni pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului. Precizez ca in luna a 6 a am intrat in somaj ( a fost singura contributie achitata), apoi in pre si postnatal.

VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:48, 14 Februarie 2014
Dreptul dvs. de a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului nu este conditionata de plata contributiilor retinute de catre angajator. Statul, prin institutiile sale, are mijloace si trebuie sa se foloseasca de ele pentru a recupera acesti bani.
va multumesc mult!
Adeverinta pe care trebuie sa o scot de la Casa de Pensii sector 4 si care trebuie depusa la dosarul de indemnizatie, cu stagiu de cotizare, este afectata de faptul ca angajatorul a declarat , dar nu a platit ultimile 6 luni?
1. Asa cum v-a raspuns colegul meu, plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Adeverinta de la Casa de Pensii este solicitat numai pentru a vedea daca ati avut venituri salariale.

3. Asadar veti beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca nu au fost platite contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal alinatug alinatug Buna ziua. Am fost pana pe data de 19.10.2010 in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani iar pe data de 20 mi-am reluat activitatea la locul de ... (vezi toată discuția)
Dacă prietena mea nu va avea decât 9 luni lucrate până la ... Bejinariu1 Bejinariu1 Dacă prietena mea nu va avea decât 9 luni lucrate până la momentul nașterii exista vreo posibilitate să primească prenatal? Ms mult (vezi toată discuția)