avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua
Cineva are un credit la o banca.In urma cu doi ani persoana respectiva a intrat in somaj si nemaiputand sa plateasca ratele integral a facut intelegere cu banca pentru o suma mai mica.In contract scria ca numai pe o perioada de un an iar dupa aceea se revine la rata initiala.Numai ca persoana respectiva a uitat de acest lucru si nici banca la randul ei nu nu a atentionat-o in nici un fel.Asa ca a continuat sa plateasca inca un an suma stabilita la negociere.Acum banca a trecut la executare silita pentru intregul credit.Persoana a facut recurs in tribunal.Intrebarile mele sunt. Nu era normal ca banca sa o atentioneze la sfarsitul unui an ca termenul negociat a luat sfarsit si trebuie trecut la suma initiala?Nu este si banca la fel de vinovata ca si persoana in cauza?O alta intrebare este daca pe parcursul procesului caruia nu i s-a fixat inca termen persoana trebuie sa achite in continuare ratele sau trebuie sa astepte sa se incheie procesul?

Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 19:23, 20 Decembrie 2013
1-In conditiile in care creditorul a acordat facilitatea reducerii provizorii a ratelor,drepturile si obligatiile partilor sunt contractual prevazute,neexistand obligatii suplimentare in sarcina creditorului
2-Este de la sine inteles ca beneficiarul creditului are obligatia sa achite ratele conform contract in derulare
Din raspunsul dv inteleg ca banca nu avea obligatia sa instiinteze persoana in cauza ca a trecut termenul negocierii si ca trebuie sa se treaca la plata integrala a ratei.Eu cred ca avea aceasta obligatie.Cum de altfel o avea si beneficiarul creditului.Dupa parerea mea atat creditorul cat si beneficiarul creditului sunt vinovati.Pana la urma creditorul trebuie sa aiba si obligatii nu numai beneficii.Dar cred ca s-a omis cu buna stiinta instiintarea beneficiarului creditului despre termenul limita a intelegerii.Oricum cazul se va rezolva in instanta.Multumesc pentru raspuns.
Lecturati contractul aditional si vedeti cine, daca si cand avea sau nu obligatia de a notifica.

Nu cred ca mai se pot face plati in contul creditului, de vreme ce spuneti ca acesta a fost declarat scadent anticipat, banca solicitand plata lui in totalitate. La acest moment nu mai exista obligatia de plata a ratelor, ci aceea de plata a intregului debit.
O banca are mii, sau zeci de mii de clienti cu credite. Nu ii poti obliga sa traga de maneca un client, decat daca in contract s-a obligat sa faca asta. Vina exclusiva este a clientului.
banca ar fi trebuit insa sa notifice clientul, inainte de a declara scadenta anticipata. Ma indoiasc ca nu a facut-o
Nu era nevoie sa fie trasa de maneca pentru ca asa cum am spus persoana isi platea ratele lunar.Doar ca platea suma negociata cu doi ani in urma.Persoana nu a fost notificata decat cu somatie de executare silita.Atata tot.Nu i-a fost trimisa nici o instiintare cu privire la revenirea la rata initiala.Cand persoana s-a dus la banca sa ceara revenirea la rata initiala nu a vrut nimeni sa stea de vorba cu ea.A intrebat o oficianta de acolo cui trebuie sa se adreseze pentru problema ei si i s-a raspuns ca nimanui.Atunci persoana a intrebat de ce nu a fost instiintata ca trebuie sa revina la rata initiala.Femeia respectiva i-a replicat ca banca nu trebuie sa aiba grija de toti gura casca.I-a mai spus sa ii dea pace ca ea are alte treburi mai importante de facut si ca nu are decat sa se duca la tribunal sa-si rezolve problemele.Daca acesta este un comportament adecvat pentru o banca care se presupune ca se respecta atunci imi cer iertare dar eu nu mai inteleg nimic.

Alte discuții în legătură

Contract bancar Berzuc Berzuc Buna ziua! As dori sa va intreb daca este normal ca : 1. banca sa nu te notifice in cazul in care o linie de credit expira si ramai cu o suma mare de plata ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare misa80 misa80 Sotul meu are un credit de la o banca la care a avut o restanta in jur de 800 de euro pe care a inceput sa plateasca in fiecare luna in plus pentru diminuarea ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)