avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in insolventa-fila cec garantie introdusa in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in insolventa-fila cec garantie introdusa in banca

Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Firma X a declarat insolventa,iar firma Y care avea in posesie o fila cec garantie la un contract de executie cu firma Y a introdus in banca fila cec la 3 luni de la data emiterii si la o luna dupa deschiderea procedurii de insolventa a firmei X. Ce se poate intampla? Am citit legea cecului si acolo scrie ca daca nu se respecta termenul( 8 sau 15 zile de la emitere in functie de localitate) firma Y isi poate pierde dreptul de regres adica de recuperare a banilor. S-a confruntat cineva cu o astefel de situatie? Care pot fi consecintele pentru firma X care a anuntat conform legii starea de insolventa?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:43, 16 Ianuarie 2014
CEC-ul va fi respins de banca pentru depunere duupă expirarea termnului deci nu va avea alte consecinte. oricum nu ar fi avut daca este pornita insolventa.
Introducerea la plata dupa expiraraea termenului are ca si sanctiune pierderea dreptului de regres, nicidecum refuzul la plata. Banca este obligata sa il introduca pe circuit bancar.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Imi puteti spune ce se poate intampla din punct de vedere penal pentru ca administratorul firmei aflate in insolventa a primit o citate sa se prezinte la politie. Plangerea a fost facuta de firma care a introdus fila cec desi ii fusese adusa la cunstinta declararea starii de insolventa, iar cecul a fost introdus ulterior datei declararii.
Cel mut administratorul va primi o amenda administrativa, de maxim 1000 lei, nimic mai mult.

insolventa nu inseamna neaparat faliment. Se va apara spunand ca incearca redresarea si ca a emis CEC-ul fiind sigur ca va putea plati. Nimic in neregula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec pierduta alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)
Fila cec florinx63 florinx63 Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)