avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Fila CEC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Fila CEC

Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in banca (sa-i spunem firma X), are o datorie catre o alta firma (Y), la randul ei firma Y, are o datorie la firma Z. Firma X ii da firmei Y o fila CEC, pe care firma Y o gireaza firmei Z. Firma X intra in incidenta de plata dupa ce a dat fila CEC catre firma Y. Firma Y anunta in scris firma Z cu o saptamana inaintea scadentei filei CEC ca acea fila CEC este anulata, face o plata partiala si totusi firma Z depune acea fila CEC in banca si primeste refuz la plata. Ei (Z) ameninta cu dosar penal, dar mai primeste in acest timp o alta plata partiala. Intrebarea este: pe cine reclama la Politie si daca i s-au facut 2 plati partiale, mai este pericol de dosar penal?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:05, 22 Aprilie 2009
Faptul ca s-au facut plati partiale catre Firma Z nu impiedica cu nimic aceasta din urma sa faca plangere penala pentru inselaciune.
Firma Z poate face plangere penala atat impotriva Firmei X, cat si impotriva Firmei Y, dar tinand cont de modalitatea in care se solutioneaza aceste plangeri, ma indoiesc ca Firma Z sa aiba sanse de a obtine inceperea urmaririi penale.
Ar fi mai bine ca Firma X sa inceapa sa faca plati partiale catre Firma Y, sau macar sa se faca o intelegere scrisa de esalonare a platilor debitului datorat si inscris pe fila CEC refuzata la plata, intre cele doua firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrument de plata girat mondanicolaetoma mondanicolaetoma sunt agent economic care lucrez si cu instrumente de plata ca fila cec barat; bilet la ordin etc. Am primit drept plata de la un beneficiar o fila cec, pe care ... (vezi toată discuția)
Fila cec pierduta alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)