Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in banca (sa-i spunem firma X), are o datorie catre o alta firma (Y), la randul ei firma Y, are o datorie la firma Z. Firma X ii da firmei Y o fila CEC, pe care firma Y o gireaza firmei Z. Firma X intra in incidenta de plata dupa ce a dat fila CEC catre firma Y. Firma Y anunta in scris firma Z cu o saptamana inaintea scadentei filei CEC ca acea fila CEC este anulata, face o plata partiala si totusi firma Z depune acea fila CEC in banca si primeste refuz la plata. Ei (Z) ameninta cu dosar penal, dar mai primeste in acest timp o alta plata partiala. Intrebarea este: pe cine reclama la Politie si daca i s-au facut 2 plati partiale, mai este pericol de dosar penal?
Faptul ca s-au facut plati partiale catre Firma Z nu impiedica cu nimic aceasta din urma sa faca plangere penala pentru inselaciune.
Firma Z poate face plangere penala atat impotriva Firmei X, cat si impotriva Firmei Y, dar tinand cont de modalitatea in care se solutioneaza aceste plangeri, ma indoiesc ca Firma Z sa aiba sanse de a obtine inceperea urmaririi penale.
Ar fi mai bine ca Firma X sa inceapa sa faca plati partiale catre Firma Y, sau macar sa se faca o intelegere scrisa de esalonare a platilor debitului datorat si inscris pe fila CEC refuzata la plata, intre cele doua firme.
Fila cec pierduta
alina_pmi
buna ziua
am si eu o problema
am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)