avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen preaviz

Buna ziua,
Pe un CIM pentru functia de lucrator comercial, perioada de preaviz in cazul concedierii este de 21 de zile si perioada de preaviz in cazul demisiei 15 zile. Am avut control de la ITM si s-a dispus ca masura modificarea zilelor de preaviz pentru ca nu este corect. Unde am gresit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 18 Decembrie 2013
La concediere, durata minima a termenului de preaviz este de 20 de zile lucratoare.

In cazul demisiei, termenele de preaviz de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. au caracter imperativ, pot fi micşorate prin acordul părţilor, însă durata lor nu poate fi mărită, Codul muncii statuând limita maximă a preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti care este perioada de preaviz la CIM pedurata determinata ? MULTUMESC ! (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie( 15 zile sau 20 zile????) ContSters83331 ContSters83331 Buna ziua! Am si eu o intrebare? Daca atunci cand m-am angajat am semnat in CIM preaviz de 15 zile calendaristice in cazul demisiei, dar intre timp a aparut ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pleca de la o firma in 15 zile marius_wiz marius_wiz am un contract de munca cu 30 de zile calendaristice preaviz la demisie si 15 zile lucratoare la concediere. cum pot pleca de azi in 15 zile ? daca as ... (vezi toată discuția)