Am aflat ca un client a intrat in insolventa inca din luna mai. Acesta ne mai datoreaza inca din 2011. Nu am primit nici o notificare prinvind intrarea lui in insolventa asadar nu ne-am inscris la masa credala. In contabilitate ce inregistrari se face? Si pe baza a ce documente. Multumesc:sorry:
Din punct de vedere contabil constituiti o ajustare pentru deprecierea creantelor utilizand nota contabila 6814 = 491, concomitent cu reclasarea din contul 4111 Clienti in 4118 Clienti incerti.
Din punct de vedere fiscal cheltuiala cu ajustarea este privita ca un provizion si este deductibila in temeiul art.22, litera j din CF.
Va multumesc ptr raspuns!
Am luat legatura cu societatea de insolventa care s-a ocupat de firma intrata in insolventa si ne-a comunicat domnul ca mai putem depune dosar de recuperare a debitului si cel mai probabil vom primii toti banii inapoi. In acest caz se mai face vreo inregistrare in contabilitate? 4118=4111 sau astept pana cand recuperam ceva din debit.?
In opinia mea, pentru prezentarea in situatiile financiare a situatiei economice cat mai fidel, veti face inregistrarile de mai sus, mai ales ca pana la momentul la care veti primi banii, sumele respective sunt incerte.
Client incert
carmenl
Este corecta urmatoarea inregistrare contabila in cazul unui client declarat falimentar conform unei hotarari judecatoresti ramsase definitive si irevocabile : ... (vezi toată discuția)