avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere cu banca
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere cu banca

Buna ziua,
Am un credit ipotecar,sotia este coplatitor,a intrat in somaj,am informat banca ca suntem in imposibilitate de plata, sotia a terminat somajul,nu si-a gasit de lucru,iar noi intre timp am facut la banca 3 cereri si nu am primit niciun raspuns.
In momentul de fata venitul net nu acopera rata, nu mai putem achita,ce putem face?
Putem chema banca la mediere,o negociere?
Care este procedura?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lindstrom , utilizator 20:41, 3 Februarie 2014
Situatia nu este foarte roz, pentru ca in cazul restantelor mai mari de 90 de zile se poate declansa procedura de executare silita.

Daca datoriile sunt reduse, banca poate pune poprire pe salariu (al sotului care este angajat), insa probabil ca poprirea nu ar acoperi integral rata lunara cu tot cu restantele deja acumulate, asa ca se poate trece la executarea silita a bunurilor mobile si imobile.



Se plateste taxa de timbru la valoare apartamentului,daca se face mediere? Sau sunt scutite astfel de conficte?
Daca in precontractul de mediere nu este trecut costul sedintei de mediere este valabil precontractul?
Medierea nu are nicio legatura cu taxele judiciare de timbru, in mediere nu se plateste decat onorariul mediatorului. Cand vorbiti despre "precontractul de mediere" banuiesc ca va referiti la contractul de pre-mediere, adica de pregatire a medierii care presupune plata unei taxe. Acest contract nu mentioneaza costul sedintei de mediere pentru ca nu este contract de mediere. Contractul de mediere se semneaza intre toate partile conflictului si de catre mediator, dupa ce partile au parcurs faza de pre-mediere si au ales sa-si rezolve conflictul prin mediere.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
a fost acum o stire pe ProTV, cum ca guvernul vrea sa ajute restantierii cu injumatatirea ratei pe o perioada de 2 ani.......intra in vigoare de la 1 aprilie(sper sa nu fie o minciuna!), dar cica bancile nu sunt obligate sa accepte.

eu ma pregatesc sa dau in judecata Volksbank pentru clauze si comisioane abuzive incasate de la mine de peste 8 ani.....

succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand bancii imobilul? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, am o situatie extrem de complicata. As aprecia un raspuns competent. Pe scurt: am un credit ipotecar in franci, suma totala de rambursat ar fi cam ... (vezi toată discuția)
Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Societate recuperare creante refuza sa ofere detalii datorie ClaudiuValentin ClaudiuValentin In data de 7 aprilie 2009 am contractat de la o banca un produs de tip card de credit (card de cumparaturi) din care am folosit suma de 1.200 RON. Dupa o ... (vezi toată discuția)