In anul 2009 firma X proprietarea de un spatiu inchieie un contract de inchiriere cu firma Y pe perioada de 8 ani si specificand posibilitate de subinchiriere acest spatiu.
In perioada 11.2012 firma X intra in insolventa si in perioada 02.2013 firma Y intra si ia in insolventa.
Intrebarea este poate firma Y sa dea incepand din 09.2013 in subinchiriere acest spatiu la o firma Z si fara acordul Administrator judiciar? Da nu in baza care legea?
Nu stiu la care dintre cei doi administratori judiciari va referiti, dar banui ca la administratorul firmei X. Raspunsul este da, daca firma x nu denunta unilateral contractul de inchiriere .
Daca va referiti la administratorul judiciar al firmei y, raspunsul este tot da, daca nu i s-a retras dreptul de administrare administratorului statutar.
Daca ati binevoi sa cititi mesajul meu, ati vedea ca am facut referire la administrator judiciar in cazul ambelor firmei. de ce ati simtit nevoia sa faceti inca o data aceasta precizare? ce nu e clar?
Evident. Contractul de subinchiriere este accesoriu si va avea aceeasi soarta cu contractul de inchiriere.
asta ca sa nu mai spun ca faptul subinchirierii presupune ca x primeste o chirie atat de mica, incat i se permite lui y sa aiba profit dintr-un imobil care nu ii apartine. imi miroase a frauda pentru creditorii lui x.
Insolventa
cliliana1
Ajutati-ma sa inteleg ceva va rog ...
Societatea X isi anunta insolventa in luna 09.2013, si are o factura neachitata in proportie de 80% catre firma ... (vezi toată discuția)