avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii de plata la CNAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii de plata la CNAS

Buna ziua .Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am o intr. individuala cu activitate de comert din oct. 2009,sunt in acelasi timp angajata la stat ca titulara in invatamant cu o vechime de 34 de ani,deci platesc contributie la cnas,si am primit o decizie de impunere din oficiu cu sume de plata incepand cu data inceperii activitatii intr. individuale exceptand anul 2010 si trimestrele 2,3 si 4 din 2012 si anul 2013.Mi se spune ca nu am depus declaratii ,bineinteles ca am si penalizari,dar la adm. financiara am fost pusa sa declar ca sunt angajata in alt loc de munca si platesc contributie la cnas . In deciziile de impunere da la finante imi apar si sumele in valoare de 70 de lei trimestrial pentru cnas,pe care le-am platit la timp.este sau nu corect sa platesc retroactiv,daca la momentul acela nu trebuiau platite si sa mai platesc si penalitati ?La un moment dat am fost si la cnas si mi s-a spus ca daca sunt angajata si platesc o contributie,nu trebuie sa mai platesc nimic si nici sa depun declaratii.NU MAI STIU CE SA CRED!Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angelica Ioan , Consultant fiscal 22:02, 18 Decembrie 2013
Întreprinderea individuală este o formă de desfăşurare a activităţii independente. Conform prevederilor art. 257 alin. (2) lit. b din Legea nr. 95/2006 Reforma în domeniul sănătăţii, persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente care se supun impozitului pe venit datorează contribuţia la sănătate în cotă de 5,5% din venitul impozabil.
Astfel, deşi sunteţi salariat la o altă instituţie unde plătiţi contribuţia de asigurări de sănătate, aveţi obligaţia să plătiţi contribuţie şi pentru activitatea desfăşurată ca întreprindere individuală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract/conventii civile loremakkai loremakkai La veniturile realizate prin contracte/conventii civile se datoreaza contributie la sanatate? Daca da ,atunic cine datoreaza aceasta contributie: angajtorul ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere din oficiu -cass vioricadinu vioricadinu Buna ziua, Ma numesc Stefan Alexandru. Va rog sa ma lamuriti daca este normal sa primesc decizie de impunere din oficiu pentru plata CAS ( avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)