avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Grad de handicap gresit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Grad de handicap gresit

Buna seara. as dori sa imi raspunda cineva la o intrebare, cum poate fi incadrata o persoana cu dementa mixta(Alzheimer) nedeplasabila ,dependenta de alta persoana, din toate punctele de vedere, nu mai stie nici in ce zi si ce am suntem , nu isi recunoaste rudele, nu are determinare in nici un fel , in grad de handicap mediu, dupa ce sa facut evaluarea acasa de catre asistent , in cat timp se poate rezolva contestatia si cine plateste ptr. aceasta greseala ptr. ca aceasta persoana este nedreptatita.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:26, 18 Decembrie 2013
La noi se poate orice, dar mai ales situatii de genul celei descrise de dvs.
Contestatia se rezolva, daca se rezolva, in functie de numarul de contestatii existente.
De platit, nu va plati nimeni pentru ca in Romania nu exista raspunderea functionarului public, doar daca va constituiti parte civila si il dati pe respectivul in judecata si ii cereti daune.
Din pacate in Romania cam nimeni nu raspunde pentru aceste injustitii. Va trebui sa faceti contestatie la comisia superioara, daca raspunsul dat de aceasta nu va indreptateste, va puteti adresa instantelor.
Ce pot sa spun din experienta proprie: e multa bataie de joc in acest domeniu, sunt abuzuri fara margini; am o vara care si-a obtinut gradul de handicap 1 dupa o actiune in instanta, fond si recurs asa ca multa bafta.
Ati putea sa incercati sa contactati si un post de televiziune, unde sa povestiti cazul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
ana-cer, moderator
Referitor la termenul in care se va raspunde la contestatie , acest termen este de trei luni de la depunerea contestatiei , anterior de la depunerea actelor la dosar pana la ziua progamarii la comisie au mai trecut doua luni si persoana in cauza este din ce in ce mai rau , nu mai spun de timpul meu pierdut pe drumuri si felul in care te trimite de la unu la altu , in bataie de joc, cand va primii drepturile dupa deces???chiar ca merita sa apara la un post de tv ptr ceea ce fac si nu au nici o responsabilitate si moralitate.
In baza documentelor medicale care atesta afectiunea solicitati oficial la comisia suprioara de expertiza medicala analizarea situatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de handicap consuela_moraru consuela_moraru Buna seara.Tatal meu are varsta de 75 ani si este pensionar de drept cu retrib de 1500.Acum patru luni a avut devieri de comportament in urma carora fam a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba gradul de handicap? majoritar majoritar Sant o persoana cu dizabilitati grad accentuat,cunosc persoane care au acceiasi boala dar nu sufera de acceleasi probleme ca si mine si sunt incadrate in ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Tatal meu are diagnosticul de DEMENTA IN BOALA ALZHEIMER CU DEBUT TARDIV MMS - 22 PCT, si as vrea sa stiu daca cu acest diagnostic ar avea ... (vezi toată discuția)