Buna seara. as dori sa imi raspunda cineva la o intrebare, cum poate fi incadrata o persoana cu dementa mixta(Alzheimer) nedeplasabila ,dependenta de alta persoana, din toate punctele de vedere, nu mai stie nici in ce zi si ce am suntem , nu isi recunoaste rudele, nu are determinare in nici un fel , in grad de handicap mediu, dupa ce sa facut evaluarea acasa de catre asistent , in cat timp se poate rezolva contestatia si cine plateste ptr. aceasta greseala ptr. ca aceasta persoana este nedreptatita.va multumesc.
La noi se poate orice, dar mai ales situatii de genul celei descrise de dvs.
Contestatia se rezolva, daca se rezolva, in functie de numarul de contestatii existente.
De platit, nu va plati nimeni pentru ca in Romania nu exista raspunderea functionarului public, doar daca va constituiti parte civila si il dati pe respectivul in judecata si ii cereti daune.
Din pacate in Romania cam nimeni nu raspunde pentru aceste injustitii. Va trebui sa faceti contestatie la comisia superioara, daca raspunsul dat de aceasta nu va indreptateste, va puteti adresa instantelor.
Ce pot sa spun din experienta proprie: e multa bataie de joc in acest domeniu, sunt abuzuri fara margini; am o vara care si-a obtinut gradul de handicap 1 dupa o actiune in instanta, fond si recurs asa ca multa bafta.
Ati putea sa incercati sa contactati si un post de televiziune, unde sa povestiti cazul dvs.
Referitor la termenul in care se va raspunde la contestatie , acest termen este de trei luni de la depunerea contestatiei , anterior de la depunerea actelor la dosar pana la ziua progamarii la comisie au mai trecut doua luni si persoana in cauza este din ce in ce mai rau , nu mai spun de timpul meu pierdut pe drumuri si felul in care te trimite de la unu la altu , in bataie de joc, cand va primii drepturile dupa deces???chiar ca merita sa apara la un post de tv ptr ceea ce fac si nu au nici o responsabilitate si moralitate.