Buna ziua
Am si eu o rugaminte pentru un raspuns la o intrebare:
Sotul meu a primit un contract de munca pe perioada nedeterminata in Germania incepand cu data de 01.01.2014. Eu lucrez in sistemul sanitar si in data de 19.11.2013 am facu o cerere de concediu fara plata pentru o perioada de 1 an de zile (respectiv 01.01.2014 - 31.12.2014). Am solicitat acest concediu fara plata tinand cont si de faptul ca am 2 copii minori (de 6 ani si 2,6 ani). La aproximativ o saptamana de la inaintarea cererii am primit din partea conducerii rezolutie negativa fata niciun fel de alt raspuns. Am incercat sa iau legatura cu cei din conducere (incercand sa obtin o audienta) insa am fost refuzata de 2 ori spunandu-mi-se prin secretar sau serviciu RUNOS ca mi s-a dat raspuns la cererea de concediu fara plata. Am luat legatura cu cei din sindicatul unitatii spitalicesti care de aproximativ doua saptamani incearca sa convinga pe cei din conducere de situatia in care ma aflu si ca vor sa ma ajute pentru a fi in siguranta daca voi fi nevoita sa ma intorc in tara (din cauza neadaptarii mele sau a copiilor la un mediu strain). Raspunsul care le-a fost dat a fost ca daca imi aproba mie CFP vor trebui sa organizeze un concurs (iar acest lucru dureaza 2 luni de zile) si ca daca eu ma voi intoarce dupa 4-5 luni vor fi nevoiti sa dea persoana angajata temporar pe postul meu afara.
In CCM-ul unitatii sunt scrise urmatoarele:
ART. 42
(1) contractul individual de munca poate fi suspendat cu acordul partilor, in cazul CFP, pentru studii sau pt interese personale dupa cum urmeaza:
a) pana la 90 zile calendaristice pe an pentru situatii personale sau studiu;
b)pana la 12 luni pentru angajare in strainatate;
c)pentru alte situatii, cu avizul organizatiilor sindicale.
(2) In toate cazurile mentionate mai sus se va solicita anterior aprobarii cererii de CFP avizul sindicatului....semnatar al prezentului contract colectiv de munca.
Vreau sa mentionez ca eu nu am contract de munca in strainatate dar va trebui sa urmez pe o perioada de 6 luni un curs de limba germana platit de compania la care va fi angajat sotul meu.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Va multumesc!
Concediu fara plata
logofatu
Buna seara,
Imi poate spune cineva la cat concediu fara plata am dreptul daca am vechime totala in munca 23 ani, iar in institutia in care lucrez acum am 3 ... (vezi toată discuția)
Cfp
melcsy
daca salariatul deja anul acesta a fost in concediu fara plata trimis de catre angajator 15 zile in ianuarie, anul acesta mai poate sa mearga in CFP la cererea ... (vezi toată discuția)