Buna seara,
Imi poate spune cineva la cat concediu fara plata am dreptul daca am vechime totala in munca 23 ani, iar in institutia in care lucrez acum am 3 ani.(sunt asistent medical in spital).
Daca imi iau concediu fara plata de la spital, pot lucra pentru o perioada de timp in alt oras din Romania?.
Multumesc.
1.La acordarea cfp nu se are in vedere nici vechimea totala in munca si nici vechimea la locul actual de munca.
2.Daca lucrati intr-un spital public,aveti un contract colectiv de munca aplicabil in unitate in cuprinsul caruia aveti reglementat si cfp.Durata acestor cfp ,cf.ccm /unitate este(orientativ,va trebui sa vedeti ce prevede exact ccm ul din unitatea dvs,dar de regula sunt prevederi comune tuturor unitatilor):
a) pânã la 90 de zile calendaristice pe an pentru situaţii personale sau studiu;
b) pânã la 12 luni pentru angajare în strãinãtate;
c) pentru alte situaţii, cu avizul organizaţiilor sindicale.
3.Pe perioada cfp veti putea lucra in alt oras ,fie prin incheierea unui contract de munca determinat,fie pe baza unui contract comercial.
Concediu fara salar
spidy
salutare am tot citit aici pe forum despre concediu fara salar dar nu am gasit ceva ce sa ma ajute pe mine.Mama mea lucreaza in cadru unui spital municipal din ... (vezi toată discuția)