avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi copil infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi copil infiat

Buna ziua, am fost infiata de la varsta de 3 ani de sora tatalui meu.Acum cativa ani tatal meu adoptiv a decedat si am facut succesiunea impreuna cu mama mea adoptiva.Nu stiu exact ce si cum a fost pentru ca eram foarte afectata de situatie.Stiu ca am anumita cota din apartamente si terenuri dar ceea ce ma ingrijoreaza e ca am avut X% din actiunile firmei , ramase de la tata , si ca dupa max 6 luni am mers la notar cu mama, sa semnez nu stiu ce act s-o las pe ea sa aiba grija de firma.Eu credeam ca o imputernicesc nu ca-i dau partea mea.Acum o luna am gasit un act in care eu mi-am cedat partea in schimbul unei anumite sume.Nu mi-a venit sa cred...Aveam 20 de ani, afectata de moartea tatatului...nici nu stiam ce-i cu mine...Specific ca eu cu mama adoptiva am avut mereu probleme, de mica se poarta urat cu mine,ma jigneste constant daca nu fac cum zice ea , m-a dat afara din casa de nenumarate ori, fara motiv.Si-n ziua de azi se poarta la fel.

Pe langa toate astea, mi-a zis ca ma blesteama daca , dupa moartea ei, nu le dau nepotilor ei preferati 3 spatii fiecaruia.Lucru cu care nu sunt de acord pt ca ei nu au ajutat-o cu nimic, sunt niste analfabeti si nu au fost in stare pana la varsta de 40 de ani sa faca nimic cu viata lor.Si-n plus, nu ei o sa-i dea o cana de apa la batranete pt ca sunt plecati in strainatate.I-am zis bine, o sa le dau dar sa-mi zica daca are preferinte in privinta spatiilor , sa fie centrale sau nu.Cred ca a deranjat-o lucrul acesta pt ca am aflat ca vrea sa le faca contract de vanzare-cumparare inainte, sa nu cumva sa ma razgandesc eu.
Acum eu va intreb, pot sa-i atac decizia, demonstrand ca m-a inselat cand am fost la notar, ca e lipsita de discernamant intrucat de mica am fost supusa la violenta psihica si fizica( lucru care-l pot demonstra cu usurinta avand zeci de martori)...?
Nu ma intelegeti rau...nu vreau sa-i fac rau..oricum s-a purtat ea cu mine, eu am tacut si mi-am vazut de treaba mea..dar ma afecteaza ca la 27 de ani continua sa ma considere un copil adoptat, imi jigneste parintii, sora, fratele, ma termina psihic si pe langa toate astea vrea sa imparta spatiile cui vrea dansa pt ca nepotii o "iubesc", lucru neadevarat..dar ea nu vede ..e oarba...
E si munca tatalui meu de care isi bate joc...El ma avertizase sa am grija, daca el moare, ca e in stare sa ma lase pe drumuri..
Eu copil..ce era sa zic?
Imi cer scuze de greselile ortografice si de exprimare.
Cel mai recent răspuns: tinaR8 , utilizator 20:11, 22 Decembrie 2013
tinaR8 a scris:

Acum eu va intreb, pot sa-i atac decizia, demonstrand ca m-a inselat cand am fost la notar, ca e lipsita de discernamant intrucat de mica am fost supusa la violenta psihica si fizica( lucru care-l pot demonstra cu usurinta avand zeci de martori)...?

Care decizie sa o atacati ? Aceea ca vrea sa vanda spatiile respective? Ca si proprietar mama dvs in viata fiind poate dispune dupa bunul plac asupra bunurilor ce ii apartin, mai exact asupra cotei pe care o detine.
Cat despre partea cu inselatul .... la 20 de ani sunteti majora, raspundeti pentru faptele dvs. Ati semnat acel act si ati instrainat actiunile.
ea nu vrea sa vanda nimic.vrea sa le ramana lor spatiile dupa moartea ei.
eu nu am instrainat nimic.ea mi-a spus sa o las pe ea sa se ocupe de spatii.m-am gandit ca o imputernicesc nu ca-i ofer pe tava partea mea.pe act scrie ca eu am primit o suma de bani in locul actiunilor iar eu nu am primit nici macar un leu.
la cateva luni de cand a murit tatal meu nu aveam eu habar ce-i aia succesiune si ce ar trebui sa fac la notar.am avut incredere in mama mea si uite unde s-a ajuns.
tinaR8 a scris:

Cred ca a deranjat-o lucrul acesta pt ca am aflat ca vrea sa le faca contract de vanzare-cumparare inainte, sa nu cumva sa ma razgandesc eu.

Cele de mai sus sunt spusele dvs din primul mesaj !
Cu siguranta mama dvs va vinde cum si cui va dori drepturile sale pentru ca este o femeie care spre deosebire de dvs stie ce vrea si cum sa actioneze legal.
Mai spuneti ca dvs nu ati instrainat nimic referitor la actiuni dar ati gasit actul prin care va vindeati partea..... Varsta si naivitatea nu sunt o scuza ! Actul , prin semnatura dvs confirma autenticitatea si ....vointa dvs. Inainte de semnarea actului l-ati primit si l-ati citit !
Bine.Multumesc.Puteti sterge topicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților ... Alina Georgeana Alina Georgeana Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților mei adoptivi ,? (vezi toată discuția)
Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot quintuss quintuss Decedat bunic,se zice ca s-a facut succesiunea la timpu respectiv,nu sunt sigur.Dupa o perioada,in timp ce bunica era in vaita s-a facut un act ... (vezi toată discuția)