Am depus o plingere penala impotriva a doua persoane, la politie,aceasta a instrumentat-o,a trimis-o parchetului si s-a hotarit NUP.Am atacat la judecatorie ordonanta si mi s-a respins.Si judecatorul si procurorul au sustinut avizul dat de politistul de caz,care a incurcat probele, nu le-a administrat pe toate,si a dat o amenda administrativa la acuzatia cea mai simpla,ignorindu-le pe cele mai grave zicind ca cei doi nu prezinta pericol social.Decizia de mentinere a NUP este definitiva la judecatorie. Doresc sa dau statul in judecata si chiar sa ajung la CEDO daca nu se poate altfel.Pot?Acuzatiile sint pentru fals intelectual,uz de fals,abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi,delapidare,violarea secretului corespondentei,inselaciune si complicitate la inselaciune,neglijenta in serviciu.Cei doi au fost acuzati si amendati doar pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,instigare la infractiunea de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata.Sunt cetatean european si consider ca drepturile mi-au fost incalcate.Va multumesc pentru raspuns.
CEDO v-ar putea eventual acorda reparatii daca ar constata ca procesul a fost neechitabil, in rest CEDO nu e instanta supranationala de apel/recurs. Detalii pe www.avocatnet.ro/content/art...
Problema dvs. este aceea ca CEDO nu poate aprecia in mod indubitabil ca instantele nationale sau organele de stat abilitate erau obligate sa faca trimiterea in judecata a persoanei respective.
Daca se va stabili ca s-a produs o incalcare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in sensul ca a avut loc o favorizare a infractorului ati putea avea sanse la CEDO pentru ca ar fi vorba de anumite fapte de coruptie savarsite de agentii statului in folosul infractorului.
Mai depinde si care este practica interna a Romaniei in astfel de cazuri si daca exista o discriminare fara de alte cazuri similare solutionate de organele competente nationale.
Conform celor relatate de dvs., in conditiile in care ar fi vorba de infractiuni savarsite si dovedite solutia pronuntata de instantele nationale ar putea fi considerata arbitrara mai ales daca ar fi vorba de persoane cu infuienta politica locala.