avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi emise
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi emise

Buna seara , va rog daca ma puteti ajuta cu o problema , pentru ca ,contabila mea nu a gasit rezolvare.
Am o firma neplatitoare de tva ,si ca activitate am un magazin online.
Problema este urmatoarea - eu emit factura care contine pretul produselor si taxa de transport ( platita de client ) , cum pot face ca la sfarsit de luna sa scad taxa de transport ,si sa platesc 3% doar pe incasari , pentru ca taxa de transport este platita de client , intra in contul meu bancar iar mai apoi eu platesc factura catre curier , deci banii astia nu imi raman mie .
O alta intrebare - este adevarat ca nu pot trece taxa de transport pe factura daca nu am cod caen pentru servicii de curierat.

Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 22:24, 19 Decembrie 2013
Mai intai trebuie sa precizati clar: "factura care contine pretul produselor si taxa de transport ( platita de client )", adica taxa de transport o platiti dumneavoastra operatorului de transport sau clientul? Daca o plateste clientul de ce o facturati dumneavoastra?
Daca o plateste clientul direct firmei de curierat, atunci nu o treceti in factura iar operatorul de curierat ii va taia el factura cu costurile de transport direct clientului.
Daca taxa o platiti dumneavoastra atunci asta e o cheltuiala care se regaseste in pretul platit de client si dumneavostra doar detaliati putin treaba asta pe factura. Deci e firesc sa vi se impoziteze intreg venitul adica toata factura cu taxa transport cu tot.
Buna ziua,

Transportul (curieratul) este executat de catre o terta firma (curierul) deci nu este fapta Dvs. de comert ci un serviciu prestat de curier.
Aranjati-va (prin contract) astfel incat curierul sa emita el direct o factura pe numele clientului.
Acesta va plati astfel separat valoarea transportului pe care Dvs. o incasati in numele curierului si i-o virati ulterior acestuia.

legalmgm
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
george-neagu, moderator
daca facturati si transportul, platiti 3% si pe "taxa de transport."

Legea comertului electronic si magazinele online
[ link extern ] /

ContSters257414, utilizator
Imi cer scuze ca nu am explicat clar.
Eu facturez in felul urmator - produsul+taxa de transport= pretul total ( suma achitata de client ) Clientul imi plateste mie taxa de transport .La sfarsit de luna curierul imi elibereaza o factura pentru toate expeditiile realizate. Inteleg ce spuneti dvs ,dar atata timi cat eu nu beneficiez de banii acestia de ce trebuie impozitati ? Eu raman doar cu banii incasati pe produsele trimise.
Multumesc pentru raspuns
ce va factureaza curierul e o cheltuiala ca oricare alta.

dvs. platiti impozit pe valoarea totala a facturilor pe care le emiteti.

ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)