avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit vandut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit vandut

Buna seara,
Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de recuperari.Aveau dreptul sa-l vanda fara sa mi se trimita o notificare? Ce se va intampla acum? Ma obliga sa achit toata valoarea?
Va multumesc !
jocandi causa: Ceea ce ati copiat aici este doar o parere gresita a unui avocat care incerca sa isi faca reclama pe spatele bancilor.... teoria lui este gresita

nu prea are cum (sunt sanse mici) sa fie "gresita".
pentru ca teoria ("parerea", cum ii spuneti) domnului citat mai sus despre firmele de recuperari nu e originala (e altul autorul).

Schimbarea Bancii din pozitia de creditor poate pune in discutie valabilitatea in continuare a contractului ca atare; prin cesiunea creditului, raportul dintre noul creditor si debitorul initial capata o alta natura juridica; de aceea, cesiunea, care modifica contractul initial, ar avea nevoie de acordul debitorului; si, intrucat in cadrul acestor „cesiuni” succesive de creanta debitorul este complet ignorat (el este doar notificat ca are un nou creditor, adica un nou stapan), am mai putea vorbi de inca un motiv de nulitate.

prof. univ. dr. Gheorghe Piperea
Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Drept


[ link extern ]






Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
ContSters257414, utilizator
Ar trebui sa faceti distinctia intre a avea si a putea avea. Contractele de cesiune sunt facute de cele mai mari case de avocatura, fiti fara grija, nu pot fi desfiintate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cesionat fara notificare Costin Savescu Costin Savescu Banca a cesionat creditul meu cu ipoteca unei firme de recuperari. De la incheierea contractului de credit eu nu am primit absolut nici o hirtie de la banca. ... (vezi toată discuția)