Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la un contract ipotecar achizitionat in 2008 de sotul meu(la momentul acela el fiind necasatorit).Acum situatia sta asa:din 2011 nu am mai putut achita ratele(1500ron el avand salar 1800)am facut o cerere catre banca unde am mentionat situatia financiara si dorinta de a esalona sau orice alta solutie la problema noastra.Nu am primit nici un raspuns.Acum am primit o somatie precum ca este pe rol si s-a acceptat executarea sumei datorate plus cheltuilile executorilor ,prin poprire .Intrebarea mea este;cum trebuie sa fac ,cu cine i au legatura cu banca sau cu executorul pentru a gasi solutii ,noi nu vrem sa pierdem apartamentul avem si un bebe de 6 luni ,sotul e singurul care munceste .In instiintarea de poprire se executa ambele sume si suma datorata bancii si cheltuielile de executare,cum se va imparti un salariu de 2000 ron daca numai el e salariat si avem un copil?Instiintarea este egala cu o decizie definitiva ?pot sa o contest si daca da si nu se aproba voi plati amenda?
Va rog din suflet sa imi raspundeti si sa iertati eventualele erori ,sunt termeni juridici pe care nu ii intelegem.O zi buna!
Cererea dvs de esalonare trebuie sa fie aprobata de banca. O depuneti la executor, el instiinteaza banca si va fi aprobata numai daca banca este de acord. Poprirea se pune pe 1/3 din salariu.
Nu veti fi amendata de instanta daca se respinge contestatia, s-ar incalca dreptul la justitie.
Respectiva prevedere legala este inaplicabila.
Daca nu aveti bani, de ce cheltuiti 1000 lei pentru o contestatie fara sanse de succes? Cedoriti sa contestati? Inteleg ca nu ati platit, deci veti fi executati silit pe buna dreptate.
Daca nu exista sanse sa platiti creditul, gasiti un cumparator pentru imobil, ca sa fiti sigur ca se va obtine un pret bun. Altfel, se va vinde pe un pret de nimic.
Trebuie sa mergeti sa discutati cu EXECUTORUL JUDECATORESC, nu cu banca. Nu mai aveti treaba cu acestia.
Cat despre poprirea asupra salariului, conform art. Cod Procedura Civila sau art . 728 Noul Cod de Procedura Civila:
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlul de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Contestatie puteti formula in termen de 15 zile de la data comunicarii somatiei.
Daca e vb de o rata lunar de 1500, cred ca si imprumutul e destul de mare. Daca salariul sotului e de 1800 de lei si va are si pe dvs si copilul in intretinere, e destul de greu sa ajungeti la o intelegere de plata, cat sa platiti de putin sa va convina si de mult cat sa accepte banca ?
Daca nu gasiti rapid solutii pt a va creste veniturile, veti pierde casa.
Daca nu e vb de un credit ipotecar, vindeti casa si platiti-va datoria sau o parte din ea ( apoi va puteti permite o rata mai mica) , luati apoi ceva mai mic de locuit.
Poprire pe salariu
Micky87
Am nevoie de o solutie de la cineva specializat sau care stie ce ar trebui sa fac?
Nu stiu ce sa fac ce solutie sa gasesc, am facut un credit in 2008 la banca ... (vezi toată discuția)
Amanare poprire
calytul
Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)