Am nevoie de o solutie de la cineva specializat sau care stie ce ar trebui sa fac?
Nu stiu ce sa fac ce solutie sa gasesc, am facut un credit in 2008 la banca de 8000 de euro aveam salariu marisor si vroiam o masina,fratele meu mi-a furat jumate din bani si asa am ramas cu plata banci, am platit 2 ani jumate dar apoi am ramas fara servici, am vb cu banca mi-a facut o rata mai mica dar salariu meu era din ce ce in ce mai mic si nu am mai avut sa platesc. timp de 1 an jumate nu am mai dus nimic.Azi am primit de la un birou o notificare in care ma anunta ca incepand cu luna octombrie o sa imi puna oprire pe singurul meu venit de la munca!
Sunt disperata ca am o situatie in care cres 2 copii de 1 an si 4 luni ai surori mele bolnave de handicap si orice ban e pretios!
Cat la % se va opri din salariu meu eu am in cartea de munca 770 dar lucrez si am si bonusuri cei de la firma au zis ca imi va lua 33% din totatul venitului net!
Adica mai exact am un salariu cu bonusuri cu tot de 1100 de lei dar este variabil o sa imi opreasca 330 ron pe luna?
Ce as putea face sa nu imi opreasca si sa imi accepte sa dau eu o rata de maxim 150 lei pe luna?
Multumesc foarte mult....insa mai vreau sa stiu daca in conditiile in care mai am o rata la o alta banca de 170 de lei care este plaita la timp cat mai are dreptul firma sa imi plateasca pentru aceea propire din 1/3 salariu nu se opreste mai putin astfel incat eu sa pot trai si sa le achit pe toate?
Este vreo lege data ??
Eu am mai facut si o cerere catre cei de la birpul judecatoresc in care mi-am luat angajamentul ca o sa achit o rata lunara de 150 lei pentru datoria respectiva si ca mai am si alta banca astept sa vedem ce imi raspunde..le-am specificat ca pot fi data si afara si in cazul asta nu o sa mai pot achita nimic inclus ei nu isi mai recupereaza datoria!
Multuesc foarte mult tare mult as vrea sa gasesc o solutie numai sa nu imi opreasca din firma!
Art. 409 cod procedura civila
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Rata ce-o aveti dvs de platit , precum si alte cheltuieli lunare ale dvs nu sunt considerate retineri. Cand nu veti mai plati nici cealalta rata si se ajunge la executare silita, veti avea poprire pe 1/2 din salariu.
Puteti face contestatie la executare, dovediti ca mai aveti si alte obligatii de plata si se poate ca instanta sa va incuviinteze sa aveti poprire pe mai putin.
Va multumesc foarte mult..si unde pot face aceasta contestatie?Presupun ca la biroul executoresc de unde am primit notificarea sau merg la tribunal si deschid dosar contestand decizia biroului executoresc?!
Multumesc
Poprire salariu
serby30
sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani.
debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)