buna seara,
detin 7/8dintr-o proprietate iar cota de 1/8 detine o alta persoana,deci eu detin mai mult de 50%din propretate,celalalt copropretar nu locueste aici (este in germania de peste 15ani)si nu a locuit nici o data aici.
Intrebarea mea este daca eu inchiriez un spatiu trebuie sa am acordul lui?
Daca dau in folosinta un spatiu cu contract de comodat(care nu imi aduce venituri) trebuie sa am aprobarea lui?
va multumesc
art 641 al 4
Orice acte juridice de dispozitie cu privire la bunul comun, actele de folosinta cu titlu gratuit, cesiunile de venituri imobiliare si locatiunile incheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum si actele care urmaresc exclusiv unfrumuseterea bunului nu se pot incheia decat cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispozitie.
Deci pentru comodat e nevoie de unanimitate.
In schimb, locatiunea pe un termen sub 3 ani e considerat act de administrare si de aceea este de ajuns acordul coproprietarilor ce detin majoritatea cotelor-parti.
buna ziua,
daca am inteles bine din raspunsul d-voastra,daca inchiriez un spatiu din proprietate,pe un termen scurt (sub 3 ani)nu am nevoie sa am acordul celuilalt coproprietar.
este corect cum am inteles?
o zi buna in continuare