avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzatorul nu vrea sa imi dea cartea de identitate a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzatorul nu vrea sa imi dea cartea de identitate a masinii - trecuta la fisc pe numele meu

Buna ... dimineata tuturor.

Intampin o problema la care nu am gasit raspuns de circa 5 ore de cand caut.

Se dau urmatoarele date:

- cumpar auto cu plata in rate
- primesc absolut toate actele cu exceptia cartii de identitate a masinii
- se semneaza contractul de vanzare cumparare, primesc atestatul fiscal
- se scrie pe talon ca a fost instrainat catre, data, semnat
- am copie dupa cartea de identitate a masinii
- am fost la finante si am trecut masina pe numele meu, am platit impozit, plus amenda pentru neinregistrare in 30 zile
- nu am inmariculat-o la politie, nu am preschimbat talon/carte
- sunt platite toate ratele (se intampla in 2012)
- mi se retine talonul in trafic pentru ITP expirat
- nu circul cu masina o perioada
- vreau sa fac ITP-ul si aflu ca trebuie cartea de identitate in original
- ii cer proprietarului cartea de identitate insa nu vrea sa mi-o dea cerandu-mi sa platesc contravaloarea a 3 amenzi pentru lipsa rovigneta, culmea, cel putin 2 dintre ele fiind inainte de data semnarii contractului de V-C
-ii platesc una dintre ele (ultima) si ii cer copie dupa chitanta, ca a facut plata plus copie dupa celelalte 2 amenzi.
- pe langa acesti bani imi cere inca 200 lei pentru ca .... poate! (justifica o parte din ei pentru eventualele penalizari/dobanzi la neplata amenzilor desi din ce stiu amenzile de genul acesta nu sunt purtatoare de penalizari/dobanzi)
- ma santajeaza ca nu imi da cartea decat daca ii dau toti cei 700 lei stiind ca eu aveam azi programare la RAR.


Sintetizat, la finante masina e pe numele meu, am atestatul fiscal al lui, am plata impozitelor pe numele meu, am copie dupa CIV, am contract V-C. Proprietarul nu vrea sa imi dea originalul CIV.


Cum procedez?
Cine este proprietarul masinii? Pot eu sa solicit duplicat dupa cartea masinii, de la RAR? Pot sa ii fac reclamatie pentru ceva?

Mentionez ca am si convorbirile telefonice inregistrate, legate de aceasta poveste in care spune clar ca nu vrea sa imi dea cartea decat daca ii dau banii, ca nu are timp sa caute chitanta sau amenzile, sa ii dau banii si pe urma le cauta el si mi le da.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

P.S. Am gasit celelalte topicuri insa toate erau variante diferite in special faptul ca nu a fost trecuta deloc nici macar la finante pe numele cumparatorilor. In cazul meu este trecuta la finante.
Cel mai recent răspuns: Lucian_bz , utilizator 15:19, 18 Martie 2018
Cine este proprietarul masinii?

Daca dv afirmati "am fost la finante si am trecut masina pe numele meu, am platit impozit",pe cale de consecinta dv sunteti proprietarul bunului auto
Solicitati la RAR eliberare copie CIV
Daca amiabil nu solutionati,desfasurati procedura medieri
Contactati mediator,expuneti speta,comunicati datele de identificare vanzator


Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
ynocentta, utilizator
Si daca pierdeati cartea ce faceati ? Scoteati un duplicat de la RAR.
Multumesc pentru raspunsuri.

Stiam varianta cu scos duplicat CIV de la RAR insa nu eram sigur daca pot sa fac asta odata ce nu fusese transcrisa cartea pe numele meu. Ca el asa ma ameninta ca nu pot sa scot duplicatul fara el, ca proprietar este cel din cartea masinii, nu cel de la finante.

Mi s-a confirmat ca pot cere duplicat de la rar, fara probleme. Ce ma afecteaza este publicarea in monitorul oficial care dureaz (nu sunt din capitala) plus perioada sarbatorilor, plus costurile aditionale.

Cineva mi-a spus ca daca vreau sa ii fac rau pot sa ii iau amenzi pentru rovigneta pentru ca numarul masinii este pe numele lui si o sa vina amenzile catre el.

In plus nici macar nu are nici o copie depe contractul de vanzare cumparare (eu am 3 exemplare originale, 2 albe, 1 roz iar cel verde a ramas la primarie daca nu ma insel).

De la politie mi s-a spus ca ii pot face reclamatie. Ce fel de reclamatie este aceasta, tinand cont si de santaj? Penala? Nu as vrea totusi sa riste puscaria sau alte cele, ci doar sa se invete minte sa nu mai incerce sa santajeze aiurea (se ocupa cu livrari de masini, etc)

Multumesc pentru raspunsuri.
Cine v-a sfatuit sa luati amenzi pt neplata rovigneta, nu cred ca v-a sfatuit bine.
Ii puteti face plangere pt santaj insa cred ca va pierdeti timpul.
Vedeti-va de treaba si rezolvati-va problema singur.
Nu trebuie sa ii fi dat nici cat i-ati dat.
Codul de procedură fiscală spune că certificatul fiscal atestă achitarea tuturor obligaţiilor fiscale, inclusiv amenzile.
Dumneavoastra cum ati obtinut atestatul fiscal daca avea cel putin 2 dintre amenzi pentru lipsa rovigneta, inainte de data semnarii contractului de V-C?
In contractul de vanzare/cumparare este specificat faptul ca mai aveti sa-i dati bani?
Daca ati platit toate ratele inca din 2012, de ce mai aveti sa-i dati 700 de lei, in afara de aia 200 de lei pe care sustineti ca vi i-a cerut?
Nu ati stiut ca ITP este expirat, din moment ce aveati toate actele masinii, inclusiv o copie dupa cartea de identitate? :O

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut radierea in 30 de zile paulpaul22 paulpaul22 buna seara.as dori sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. radierea unui autovehicul pe care l-am vandut de 2ani , i-mi vin amenzi de neplata a rovinietei ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate un duplicat civ al masinii cumparata de la un nene care nu mi-a dat-o? betylina betylina Buna ziua,sunt noua pe aici nu stiu la cine sa apelez si nici daca am nimerit bine intrand pe acest topic,dar va rog mult sa ma ajutati. Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)